Vernisaj expoziţie Cristian Sida – 20 de ani de activitate didactică

Cristian Sida, unul din cei mai activi artiști vizuali români contemporani, totodată, profesor la Facultatea de Arte a Universităţii de Vest din Timişoara, expune alături de foști studenți de-ai săi.

 

Expoziția 20, al cărui vernisaj va avea loc joi, 1 noiembrie, de la ora 18, la Galeria Helios, face referire la cei 20 de ani de activitate didactică la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest, parcurși de Cristian Sida. Alături de Cristian Sida vor expune foști studenți de-ai săi, ajunși și ei, azi, artiști apreciați: Georgiana Iancu, Edith Torony, Patricia Ferenț, Nicolae Velciov, Ligia Gaja-Minda şi Andrei Dinică.

Cristian Sida povesteşte că, în primăvara lui 1998, student fiind încă, plecase de la facultate împreună cu profesorul său, Romul Nuțiu, când acesta s-a oprit şi l-a întrebat: „Sida, de la toamnă ce faci?”Eu, aproape sigur pe mine: «Plec din țară!» El: «Păi treaba este cam așa, că vrem să te ținem asistent la Pictură”. Nu puteam să procesez imediat, plus că propunerea venea de la dascălul meu. Pe de altă parte eu aplicasem la o bursă Unesco, pentru o rezidență în atelierul în care, în anul 1955,  Jean Dubuffet se mutase la Vence, în sudul Franței, pentru a realiza cunoscutele Tableaux/Assemblages. (…) Au urmat apoi nouă ani de muncă împreună, la specializarea Pictură, ani în care am făcut practic o a doua facultate”, povesteşte Cristian Sida.

În prezent, studenții, actuali sau foști, aparțin aceleiași “familii” conceptualemâ, cu toții făcându-şi și desăvârșindu-şi ucenicia la aceeași instituție de învățământ, „iar în configurația naturală a unei familii, cea a Universității de Vest, rolurile dispar, rămâne doar curgerea firească a timpului și succesiunea generațiilor”, mai spune Cristian Sida.

Print Friendly, PDF & Email