Vernisaj „Bruiaj”, la Art Encounters

Sursă foto: Art Encounters

Art Encounters va vernisa mâine expoziția Bruiaj, care reunește lucrările artiștilor Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar.

 

Vernisajul va avea loc joi, 27 februarie, de la ora 18, la sediul Fundației Art Encounters, de pe b-dul Take Ionescu nr. 46 C (Casa Isho), în prezența artiștilor și a curatorului Diana Marincu.

Expoziția Bruiaj, al treilea episod al colaborării dintre artiștii Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar, stă mărturie pentru o solidaritate de generație în jurul căreia se construiește un dialog firesc, întins pe o perioadă lungă de timp.

Bruiaj abordează teme precum estetica spațiului domestic, grotescul cotidian, ritualul funerar, arsenalul militar, ruina și dispariția, concentrându-se pe explorarea topografiei memoriei. „Dezordinea” creată de artiști contribuie la atmosfera uneori intimă, familiară, alteori abrazivă și metalică, a unui spațiu în care se pot vedea desene, instalații, fotografii, basoreliefuri și intervenții in-situ. Ipostazele în care-i regăsim pe Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar se construiesc atât pe un fond de lucrări existente recente, cât și pe noi producții, realizate special cu această ocazie, spun organizatorii expoziţiei.

Cei care doresc să afle mai multe despre practica celor trei artiști sau să exploreze lucrările în cadrul unui tur ghidat sunt invitați vineri, 28 februarie, de la ora 11, la un brunch cu artiștii. Evenimentul va avea loc la Fundația Art Encounters, în spațiul de la mansardă și în galerie.

Evenimentele – la care intrarea este liberă – fac parte din programul Fundației Art Encounters, Camp – Contemporary Art Meeting Point, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană.

Print Friendly, PDF & Email