„Verde de veghe”, expoziţie de pictură Daniela Raţiu

Foto: UVT Tv

Scriitoarea Daniela Rațiu îşi face, oficial, debutul în pictură. Lucrările sale cele mai recente vor fi expuse sub titlul Verde de veghe, la Galleria 28 din Timișoara.

 

Daniela Raţiu a fost jurnalist de presă scrisă, s-a implicat o vreme în politică, apoi a făcut pasul şi spre zona filmului documentar şi cea de recuperare memoriei. În paralel scrie poezie, proză şi teatru, scrisul fiind, după cum spune, o formă a sa de a fi prezentă în propria viață. De dată mai recentă s-a apucat de pictură.

„Peisajele Danielei sunt de o armonie intimă, mângâiate de lumini dulci și învăluite în umbre. Formele de pe pânzele artistei se destramă în griuri argintate și verzui. Artista are temperament înclinat către atitudini romantice. Seninătate și lirism, paletă subtilă și rafinată, transparențe imateriale și jocuri cromatice. Peisaje însorite în care se deschid verzi limpezimi de dealuri”, spune curatoarea expoziţiei, Maria Pașc.

Foto: Galleria 28

Nu demult, reaminteşte ea, Daniela Rațiu „a luat cu hărnicie, da capo, drumurile de mii de ori străbătute ale artei pentru a ajunge să exprime cu multă știință și libertate ceea ce simțea ca vibrație pură și de preț în văzul și în sentimentul său. Acum, lucrează cu hărnicie admirabilă și în plenitudinea forțelor sale. Paleta i s-a transformat, s-a îmbogățit, nu în întindere, ci în concentrare asupra tonurilor de verde și de gri.”

Expoziția Verde de veghe, organizată de Galleria 28 (str. Constantin Brâncoveanu nr. 28), în parteneriat cu Grupul Noima și curatoriată de Maria Pașc, va putea fi vizitată, cu respectarea normelor de prevenire a pandemiei de coronavirus, în perioada 20 februarie – 10 martie, de luni până sâmbătă. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0722-503.028 sau pe e-mail galleria28@gmail.com.

 

 

Print Friendly, PDF & Email