Ventilator de ultimă generație, donat de Crucea Roșie Spitalului „Victor Babeș” Timișoara

Nicoleta Barbura, medic ATI. Foto: Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a donat astăzi Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara un aparat de ventilație mecanică. Dispozitivul, care poate fi folosit atât pentru ventilația non-invazivă, cât și pentru cea invazivă, va fi utilizat în cazul pacienților aflați în stare gravă, pentru a le susține o frecvență respiratorie normală.

 

Crucea Roșie din România își continuă acțiunea de susținere a spitalelor în lupta cu Covid 19 și donează Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, din Timişoara, un ventilator de ultimă generație, în valoare de peste 78.000 de lei. Fondurile din care a fost achiziționat acest ventilator provin din campania derulată la nivel național, „România salvează România”, Timișul fiind unul din beneficiarii acestor fonduri, spune Lucian Trif, directorul Filialei Timiș a Crucii Roșii din România.

Aparatul de ventilație mecanică va intra în dotarea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului „Victor Babeș” Timișoara și, într-o prima fază, va fi folosit pentru pacienţii infectaţi cu covid-19, transmit reprezentanţii spitalului. Aceştia mai spun că dispozitivul va fi utilizat în cazul pacienților cu dificultăți majore de respirație, aflați în stare gravă, în cazul cărora ventilația non-invazivă devine ineficientă. „Pacienții care nu pot respira spontan sunt intubați orotraheal și conectați la acest dispozitiv care asigură volumul de aer necesar organismului. Aparatul este legat la un circuit controlat de aer comprimat și oxigen medicinal. De asemenea, monitorul de control cu care este prevăzut aparatul afișează curbele de volum, flux, presiune si frecvența respiratorie”, explică Nicoleta Barbura medic specialist la Secția de Terapie Intensivă a Spitalul „Victor Babeș”.

Aceasta mai spune că aparatul asigură ventilația invazivă, dar poate asigura și o ventilație non-invazivă, furnizând anumite presiuni care susțin frecvența respiratorie optimă a pacientului.

În dotarea Spitalului de Boli Infecțioase „ Victor Babeș” Timișoara mai sunt 38 de asemenea aparate, majoritatea fiind folosite în prezent în tratamentul bolnavilor de Covid 19, transmit oficialii unităţii sanitare.

 

Print Friendly, PDF & Email