Venirea la Timişoara a ambasadorului rus, la invitaţia Universităţii de Vest, anulată

Universitatea de Vest din Timişoara anunţase, zilele trecute, venirea ambasadorului rus. La începutul acestei săptămâni, însă, anunţul privind evenimentul a dispărut. Fără explicaţii oficiale.

 

Zilele trecute, Universitatea de Vest din Timişoara anunţa, pe reţelele de socializare, o conferinţă pe care ambasadorul rus la Bucureşti, ES Valery Kuzmin, urma să o susţină la UVT, la invitaţia acestei instituţii. Tema conferinţei, anunţate pentru data de 29 martie, era Rusia în procesul formării unei ordini globale noi.

La începutul acestei săptămâni, însă, anunţul a dispărut, dar în locul lui nu a apărut vreo explicaţie oficială din partea organizatorilor, privind anularea conferinţei. Surse din cadrul UVT au declarat pentru TIMPOLIS că s-ar fi renunţat – cel puţin, pe moment – la acest eveniment din cauza evenimentelor recente de la Moscova, unde mitingul anticorupţie s-a soldat cu acţiuni în forţă din partea autorităţilor şi cu sute de arestări. În plus, Kremlin-ul a refuzat solicitările Consiliului Europei şi ale Departamentului de Stat al SUA, privind eliberarea celor reţinuţi.

UVT a demarat, la finalul anului trecut, o serie de întâlniri speciale având ca invitați șefi ai misiunilor diplomatice acreditați în România, sub numele „Ambasadori la UVT”.

Pe lista diplomaţilor invitaţi să susţină conferințe la Universitatea de Vest din Timișoara au fost ambasadoruii SUA, ES Hans Klemm, Regatului Olandei, ES Stella Ronner-Grubačić, Japoniei, Kisaburo Ishii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Paul Brummell, şi Regatului Spaniei, Ramiro Fernández Bachiller.

Primul eveniment din seria „Ambasadori la UVT”, care a avut loc în 8 noiembrie 2016, l-a avut ca invitat pe ES Hans Klemm, ambasadorul SUA.

Print Friendly, PDF & Email