Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a făcut, în cuprinsul mesajului său, transmis la Timişoara, în cadrul Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Timiş, referire la necesitatea mobilizării resurselor interne ale PNL în vederea obţinerii unor bune rezultate la alegerile locale din 2016. Întrucât, a argumentat el, construcţia unui partid începe în teritoriu: „La alegerile locale contează omul. La alegerile generale, da, acolo contează forţa motrice a partidului de la Bucureşti”.
În plus, mai spune Vasile Blaga, este nevoie de implicarea oamenilor politici de la nivel local în viaţa politică de la centru, pentru că „nu toată inteligenţa României e pe Dâmboviţa. Sunt oameni pregătiţi şi aici”.
Într-o referire la imperativul consolidării interne, spune, cu succinte trimiteri la episoade din ceea ce a desemnat a fi „istoria partidului Brătienilor”, că forţa acţiunilor coezive este cea care contează. Şi aceasta întrucât, în decursul istoriei, atâta timp cât au existat fracţiuni, partidul a fost slab, în vreme ce atunci când au fost uniţi, partidul a fost un element politic decisiv în modernizarea României, contribuind, printre altele, şi la procesul înfăpturii Marii Uniri de la 1918.
Potrivit afirmaţiilor lui Vasile Blaga, cu un program de guvernare deja definitivat şi cu un premier deja desemnat, la care se adaugă o garnitură de membri PNL pregătiţi să îşi asume poziţiile din ministere, PNL este un partid pregătit să preia guvernarea României. Context în care a precizat şi că PNL nu este un partid-balama, care să se mulţumească cu ipostaza de a fi adus la guvernare, ci este un partid care aspiră să ajungă la guvernare prin alegeri.
„Am dovedit că avem forţă în administraţie, avem un electorat a cărui structură este liberală, ceea ce ne rămâne de făcut este să nu îi dezamăgim”, a mai spus Vasile Blaga.
Acesta a evidenţiat şi dificultatea conjuncturii în care s-a născut, la finalul lunii mai 2014, ideea fuziunii dintre cele două partide – PNL istoric şi fostul PDL. Când, şi-a expus acest punct de vedere, dreapta era asediată din toate părţile, fiind supusă atât presiunilor blocului politic de stânga, cât şi unor tentative pe care acesta le-a desemnat a fi fost de fărâmiţare a dreptei, care au constat în înfiinţarea unor noi partide pe culoarul de dreapta. Context în care, afirmă Vasile Blaga, atmosfera generală era aceea a unei drepte dezbinate şi fărâmiţate, marcată de incapacitatea liderilor dreptei de a se înţelege. Aceasta a fost atmosfera în care, în 28 mai 2014, după anunţarea rezultatelor alegerilor europarlamentare, reprezentanţi ai PNL, în frunte cu preşedintele de atunci al partidului, Crin Antonescu, şi cu reprezentanţi ai PDL au decis fuzionarea celor două partide.
Vasile Blaga s-a referit în termeni apreciativi la consecvenţa pe care au dovedit-o, în perioada din toamna anului 2014, în care a fost în vigoare OUG 55/2014, 35 dintre primarii PNL, care au optat să rămână în partid. Referindu-se la aceştia, Vasile Blaga a declarat că „nu s-au lăsat cumpăraţi de Ponta şi de Bojin”.
Recomandarea liderului PNL adresată conducerii PNL Timiş a vizat, însă, mai multă prudenţă în ce priveşte modul în care ar urma să fie pregătiţi cei pe care acesta i-a desemnat a fi „oamenii pentru deconcentrate”, referitor la care a apreciat că „mulţi au fost, puţini au rămas”.
Ultimele comentarii