Vara începe cu Sărbătoarea muzicii, şi la Timişoara

De mai bine de 36 de ani, în Franța și în peste o sută de țări din lume, cea mai lungă zi din an este dedicată muzicii. Timp de două seri, timișorenii au ocazia de a sărbători muzica în toate formele sale, lăsându-se învăluiți de fuziunea ritmurilor, la Fête de la musique.

 

La Timişoara, sărbătoarea se va prelungi cu încă o zi, aici, artiști din Franța și România întâlnindu-se pe scenă, în aer liber, într-o atmosferă caldă și prietenoasă. Acesta este și spiritul Fête de la musique : un rendez-vous al diferitelor genuri muzicale, o invitație la a descoperi, a  trăi și a savura muzica.

În 21 iunie, de la ora 20, la club D’arc, magia serilor de vară pe malul Begăi va fi sporită cu rezonanțe rock, pop și dust-folk cu nuanțe de blues. Unul dintre artiștii cu o ascensiune spectaculoasă în acest moment în Franța, Marvin Jouno, ajunge pentru prima dată la Timișoara. “Muzica lui surprinde prin alierea unui sound englez și a versurilor în franceză. Rezultatul: un pop francez elegant care spune povești în același timp personale și universale, poetice și foarte contemporane”, spune Teodora Achim, responsabil comunicare la Institutul Francez din Timişoara. Seara este completată de un un duo feminin tumultuos și plin de vitalitate: Pur-Sang (ex-Sirius Plan), care propune o muzică ce se trăiește în mișcare, într-un ritm care se propagă ușor în rândul publicului. În deschidere va cânta o trupă locală recent înființată, care face parte din compilația Made in TM, Sweet Wednesay.

La fel ca la ediția precedentă, una dintre seri este dedicată muzicii electronice. DJ din România și din Franța mixează împreună în curtea cafenelei Aethernativ, în 22 iunie, de la ora 21. Alături de Rapala și von Bruber, DJ-ul parizian La Mverte încearcă să elibereze muzica de orice constrângere de gen, ajutat de sintetizatorul său analogic.

Intrarea este liberă la toate concertele.

Print Friendly, PDF & Email