Vaporașele, bicicletele și trotinetele, retrase până la primăvară

Începând de azi, din cauza scăderii temperaturii și a vremii nefavorabile, transportul public și de agrement cu vaporașe, biciclete și trotinete va fi suspendat, până în primăvara anului viitor, anunţă Societatea de Transport Public Timișoara.

 

Cele şapte vaporaşe ale STP Timișoara vor andoca pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, urmând să intre în revizie tehnică. La fel se va întâmpla și cu bicicletele și trotinetele din cadrul sistemelor VeloTM, respectiv TroTM.

Reprezentanţii STP Timișoara spun că transportul cu vaporașele pe Bega a avut mare succes și anul acesta, peste 200.000 de călători apelând – din 8 martie, dată la care a fost reluat transportul public și de agrement pe Bega – la cele şapte vaporaşe. Mai mult de 75.000 de călători au circulat cu vaporașele în regim de transport de agrement, valabil la fiecare sfârșit de săptămână, în timp ce petse 127.000 au preferat transportul public pe Bega, în fiecare săptămână, de luni până vineri.

STP Timişoara mai transmite că în sistemul VeloTM sunt înregistrați peste 24.000 de utilizatori şi că anul acesta, numărul tranzacțiilor/ridicărilor celor 440 de biciclete amplasate în 34 de stații special amenajate a fost de mai mult de 135.000, până în data de 1 decembrie.

Inaugurat pe 1 aprilie 2019, subsistemul de transport public TroTM a avut mare trecere în rândul călătorilor noștri, până în 1 decembrie fiind înregistrați aproape 4.000 de utilizatori, dintre care peste 3.000 au apelat cel puțin o dată la cele 25 de trotinete amplasate în cele trei stații special amenajate. Fiecare trotinetă a acumulat între 5.000 și 8.000 de kilometri.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro