Vânzarea produselor de tip fast-food şi a cafelei, interzisă în incinta şcolilor din Timişoara

cheeseburgerComercializarea produselor de tip fast-food şi a cafelei va fi interzisă în unităţile de învăţământ din Timişoara, în urma unui proiect iniţiat de un consilier local P.D.L. şi adoptat, marţi, de Consiliul Local.

 

Consilierul local P.D.L. Ştefan Sandu a iniţiat un pro­iect de hotărâre care inter­zice comercializarea unor produse de tip fast-food şi a cafelei în incinta unităţilor de învăţă­mânt din municipiu. Proiectul a fost supus, marţi, aprobării Consiliului Local Timişoara şi a primit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, anun­ţă Mediafax.

Se interzice comercia­li­zarea, în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, a alimentelor care con­tra­vin Legii 123/2008, prevăzute în Anexa 1 la Ordinul Ministe­rului Sănătăţii 1.563/2008, pen­tru aprobarea Listei alimente­lor nerecomandate preşcolari­lor şi şcolarilor, şi principiilor care stau la baza unei ali­men­taţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi”, se arăta în pro­iec­tul de hotărâre.

Potrivit proiectului, auto­matele de cafea trebuie să fie amplasate doar în spaţiile des­ti­nate în exclusivitate profeso­rilor, adică în cancelarii şi în ca­binetele profesorilor. Alimen­tele interzise sunt, potrivit pro­iectului, cele care au conţinut mare de zaharuri, sare sau gră­simi, precum prăjituri, bom­boa­ne, hamburgeri, pizza, chips­uri, snacks-uri, alune, covrigei şi biscuiţi săraţi, produsele de pa­tiserie, margarină, brânză to­pită, mezeluri grase, sandvişuri ne­ambalate. Proiectul va intra în vigoare în 15 zile de la adoptare.

Print Friendly, PDF & Email