“Vânătorii de gunoaie”, aşteptaţi să se mobilizeze la Timişoara

Gunoaie Foto EcoStuffEcoStuff Romania anunţă că începe etapa de identificare și raportare a zonelor din afara localităților unde se aruncă ilegal gunoaie, în Timiş.

 

Pentru început cartarea vizează Timișoara și comunele din apropiere – Șag, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, Moșnița-Nouă, Sânmihaiu Român și Săcălaz, urmând ca în săptămânile viitoare să se extindă și la celelalte orașe și comune din judeţ.

Cei care sunt deranjați de mormanele de deșeuri aruncate peste tot și vor să ia atitudine sunt rugați să completeze Formularul de pe pagina eventului Trash Patrol de pe Facebook și sunt așteptați sâmbătă, 7 martie la ora 10.30m în Piața Operei, din Timișoara, spune, într-un comunicat de presă, Radu Rusu, de la EcoStuff Romania. Adăugând că voluntarii au nevoie doar de două ore libere, un smarthphone cu acces la net și gps, încălțăminte potrivită, o bicicletă sau mașină. După un mic instructaj privind cartarea se vor împărți în echipe și vor porni la “trash-hunt”.

Radu Rusu mai spune că pozele și înregistrările făcute de voluntari vor ajunge în cursul săptămânii viitoare la responsabilii de mediu din cadrul Primăriilor pe raza administrativă a cărora au fost identificate mormanele de gunoi.

EcoStuff Romania este organizatorul acțiunii Let’s do it! Timiș, din 25 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email