Valea Timişului, ecologizată cu voluntari

Foto: Motoparapanta.wordpress

O acțiune de ecologizare a Văii Timișului, în arealul cuprins între localitățile Șag-Parța-Șag-Giroc, pe ambele maluri ale râului, va avea loc vineri.

 

Acţiunea este organizată de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș în parteneriat cu Primăria Comunei Șag, Consiliul Județean Timiș, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și SC Retim SA vineri, 5 iunie, între orele 9 şi 14.

În caz de vreme nefavorabilă, acțiunea se amână pentru joi, 11 iunie, având aceleași coordonate.

APDT Timiş transmite că şi-au anunțat participarea peste 70 de voluntari de la Cluburile Interact Timișoara Cetate și Leo Young Spirit, studenți și masternazi de la Facultățile de Geografie și Turism din Timișoara, studenți de la Facultatea de Agricultură a USAMVB, ghizi de turism, dar şi localnic din Șag. Organizatorii spun că orice persoană dornică să participe la acțiunea de ecologizare se poate înscrie sunând la numărul 0731- 818.677 sau poate veni direct la locul de întâlnire al voluntarilor, lângă podul de la ieșirea din Șag.

Toți voluntarii vor avea gratuit la dispoziție saci pentru colectarea selectivă a gunoaielor, mănuși și măști  și, pentru respectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială în vigoare, toți participanții  vor colabora în grupuri de maximum trei persoane.

Lunca Timișului – zonă protejată din punct de vedere natural – este arealul pe suprafața căruia se desfășoară proiectul european RORS-39,  Eco Timiș – un nou produs turistic realizat de Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș în colaborare cu parteneri din Republica Serbia.

În cadrul acestui proiect, de-a lungul râului Timiș a fost dezvoltată o infrastructură de turism ce promovează turismul eco și cicloturismul de-a lungul mai multor trasee. Au fost montate mese, bănci, umbrare, coșuri de gunoi, indicatoare și panouri informative astfel încât turiștii iubitori de natură, drumeții și plimbări cu bicicleta sau canoele să se poată bucura de aria naturală Lunca Timișului.

 

Print Friendly, PDF & Email