Vaccinare fără programare, doar cu actul de identitate, la Timişoara

 Timp de trei zile, la sfârşitul acestei săptămâni, sute de voluntari medici și asistenți de la toate spitalele timișorene și studenți mediciniști sunt implicaţi într-un maraton al vaccinării anti-covid, pentru a ajuta Timișoara să revină la normalitate. Imunizarea poate fi făcută fără programare, doar cu actul de identitate.

 

De vineri, 23 aprilie, de la ora 16, până luni, 26 aprilie, la ora 8, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22, se va desfășura un adevărat maraton de vaccinare, sub sloganul “Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!”. Pe parcursul a trei zile non-stop, atât ziua, cât și noaptea, sute de cadre medicale voluntare și studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara vor fi la datorie pentru a-i primi pe timișorenii care doresc să se vaccineze.

Imunizarea se face cu vaccinul Pfizer, prin intermediul a 30 de fluxuri. Rapelul se va asigura printr-un maraton identic la 21 de zile de la prima doză.

Se pot vaccina persoane care au împlinit 16 ani, dar pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal; nu există un este un formular tip, ci se face de către părinte, cu titlul „Acord pentru vaccinare”, specificându-se numele și prenumele părintelui, numărul și seria cărţii de identitate și faptul că este de acord cu vaccinarea  fiului/fiicei.

În urma discuțiilor cu colonelul doctor Valeriu Gheorghiță,  directprul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19, s-a aprobat ca imunizarea din cadrul Maratonului Vaccinării să se poată face și prin înscriere pe loc, cu cartea de identitate, transmit organizatorii acţiunii, transmite coordonatorul Centruului de Vaccinare CRAFT Timișoara, medicul Giorgiana Bobouțanu.

„Ca medici în secții de Terapie Intensivă, suntem ca niște medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieți. Dar acum, față de anul trecut pe vremea asta, avem puterea de a ieși împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea e gratuită, e eficientă, e sigură și îi îndemn cu toată căldura pe toți timișorenii care încă nu s-au vaccinat să vină la Maratonul Vaccinării”, declară dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Județean și președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, iniţiator al acestei acţiuni.

 

Print Friendly, PDF & Email