Va fi reluată vaccinarea împotriva hepatitei B

VaccinPrimele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B, din cele 200.000 pe care trebuie să le achiziţioneze Ministerul Sănătăţii în 2014, au fost recepţionate şi vor fi utilizate pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, dar şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor.

 

Ministerul Sănătăţii informează că Direcţiile de Sănătate Publică au fost înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul companiei Unifarm pentru ridicarea dozelor de vaccin, anunţă oficialii Ministerului Sănătăţii, citaţi de Mediafax. Aceştia mai spun că recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza sub coordonarea Direcţiilor de Sănătate Publică, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi: „Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului”.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.

Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile de achiziţie centralizată a vaccinului, la începutul acestui an. Reprezentanţii instituţiei susţin că dificultăţile legate de procesul de achiziţionare sunt cauzate de lipsa de pe piaţă a produsului: „În prezent există un număr mic de producători care mai produc aceste vaccinuri şi care nu au disponibile în acest moment cantităţile necesare la nivel global”.

Print Friendly, PDF & Email