UVT se delimitează ferm de comportamentul profesorului acuzat de corupere sexuală

După ce în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia un cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timișoara a fost arestat pentru coruperea sexuală a unei minore căreia îi oferea meditaţii, UVT transmite că se delimitează de astfel de comportamente.

 

Universitatea de Vest din Timișoara susține clarificarea oricăror împrejurări de natură să aducă încălcări ale normelor etice sau ale conduitei morale, prevăzute de statutul universitarilor UVT, despre care există suspiciuni întemeiate că s-ar fi realizat în spațiul universității sau în oricare altă situație publică. Dorim să subliniem faptul că astfel de comportamente contravin flagrant normelor și valorilor UVT, care a urmărit întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi”, se arată într-un comunicat al UVT.

Instituţia mai tarnsmite că susține în mod ferm „demersul instituțiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plângerii ce a declanșat investigația instituțiilor de anchetă abilitate din Timișoara. În funcție de concluziile analizei, vom investiga, la rândul nostru, dacă au existat astfel de comportamente asociate cu persoana în cauză.

Cu referire la faptele reprobabile invocate în spaţiul public, UVT transmite că, fără a nega prezumția de nevinovăție de care se bucură orice persoană acuzată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare împotriva sa, fără a influența în vreun fel urmărirea penală aflată în desfășurare, „conștienți de rolul covârșitor pe care educația îl are, și anume acela de a crea modele, Universitatea de Vest din Timișoara se delimitează ferm, explicit și de îndată de astfel de comportamente. Condamnăm categoric astfel de incidente și milităm permanent pentru un mediu sigur pentru fiecare persoană, în care abuzurile sau hărțuirea nu sunt tolerate. Orice comportament de acest tip contravine flagrant normelor și valorilor universității, aceasta urmărind întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi.”

UVT anunţă că va acționa în conformitate cu prevederile legale și regulamentare, inclusiv cu dispozițiile care reglementează etica universitară, așa cum a procedat în mod constant, și rămâne preocupată în a identifica soluții care să combată producerea unor asemenea situații în mediul academic.

Doru-Marcel B., lector la Facultatea de Matematică a UVT, a fost arestat sub acuzaţia de corupere sexuală a unei minore. Potrivit procurorilor, în timp ce îi acorda meditații la Matematică unei fete de 13 ani, la el acasa, acesta ar fi încercat să o sărute și ar fi atins-o în zonele intime.

Print Friendly, PDF & Email