UVT, printre cele mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală

Universitatea de Vest din Timișoara este, și în acest an, prezentă în topul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală.

 

În clasamentul general, realizat de compania Quacquarelli Symonds, Universitatea de Vest din Timişoara ocupă poziția 71 dintr-un total de 251 de universități analizate, fiind plasată alături de instituții de învățământ superior recunoscute la nivel regional, transmit reprezentanţii UVT.
UVT ocupă locul patru la nivel național, din cele 16 universități românești cuprinse în clasificare.

În realizarea clasamentului din acest an au fost luate în considerare aproximativ 70.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale, cu privire la cele mai bune instituții de învățământ superior în zona de cercetare și mai mult de 30.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume, cu privire la universitățile care produc cei mai buni profesioniști.

Pentru obținerea acestor informații au fost folosite cele două studii anuale ale Quacquarelli Symonds: Global Academic Survey și Global Employer Survey. De asemenea, au fost evaluate rezultatele obținute de instituții prin activitatea de cercetare științifică, în ultimii cinci ani (perioada 2011-2015), utilizând date din Scopus. Au fost evaluate doar instituțiile care au generat mai mult de 150 de lucrări științifice în ultimii cinci ani.

Indicatorii de performanță utilizați în această clasificare sunt: reputația academică, reputația angajatorilor, raportul studenți/facultate, raportul lucrări/facultate, impactul web, cadrele didactice cu doctorat, raportul citări/lucrări, cadrele didactice internaționale şi studenții internaționali.

Alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente în această clasificare regională dedicată țărilor în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală și universitățile comprehensive din Consorțiul Universitaria: Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași.

Print Friendly, PDF & Email