UVT, prima universitate din sud-estul Europei membră a EuniverCities

Foto: Eye in the Sky

Universitatea de Vest din Timişoara este prima instituţie de acest gen din sud-estul Europei inclusă într-o rețea care promovează colaborarea dintre universități și orașele din care fac parte.

 

Universității de Vest din Timișoara a fost acceptată cu statut de membru observator în cadrul rețelei europene EuniverCities (http://eunivercitiesnetwork.com/). Documentul prin care UVT va fi acceptată ca membru cu drepturi depline va fi semnat la începutul lunii decembrie 2019, la Trondheim, Norvegia. Astfel, universitatea timișoreană devine prima universitate din sud-estul Europei membră a prestigioasei rețele, anunţă oficialii UVT.

EUniverCities este o rețea europeană, lansată oficial în 2012, în care administraţiile orașelor mijlocii și universitățile din aceste oraşe colaborează pentru a îmbunătăți cooperarea. Obiectivul rețelei este schimbul și răspândirea cunoștințelor, expertizei și experienței cu privire la cooperarea dintre oraș și universitate.

„Statutul de membru cu drepturi depline ne va da posibilitatea să învățăm de la cei mai buni din domeniu de pe plan european, dar și să împărtășim din experiența noastră celorlalte universități membre. UVT are deja o tradiție în ceea ce se numește cea de-a treia misiune a universităților, cea de implicare în comunitate. Sigur, este loc de mai mult și de mai bine, tocmai de aceea am luat decizia de accedere în cadrul rețelei EUniverCities”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email