UVT oferă spații pentru organizarea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională

Foto Eye in the Sky

Spațiile Universității de Vest din Timișoara, amfiteatre sau săli de curs și seminare, pot fi puse la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean Timiș, pentru a crește capacitatea de organizare la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională în Timișoara.

 

Universitatea de Vest anunță că a finalizat structurarea disponibilităților pentru transferul către facilitățile online a activităților de predare-învățare-evaluare aferente procesului didactic universitar. Studenții își desfășoară activitățile online, prin platformele digitale pe care UVT le-a integrat de-a lungul ultimilor ani.

Similar, UVT oferă facilitățile pentru organizarea în regim online a procesului de admitere fiind pregătită să deruleze în acest mod întregul proces de înscriere, notare, clasificare și validare a rezultatelor candidaților la admitere și confirmarea locurilor obținute de către viitorii studenți

În acest context, spațiile UVT, amfiteatre sau săli de curs și seminare, pot fi puse la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean Timiș, pentru a crește capacitatea de organizare la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională în Timișoara. Având în vedere decizia Ministerului Educației și Cercetării, prin care Evaluarea Națională se va susține în condiții special, începând cu data de 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat, cu data de 22 iunie, respectiv în spații cu maximum zece elevi, respectând toate măsurile de distanțare între persoane, UVT consideră că poate oferi Inspectoratului Școlar Județean Timiș o extindere a spațiilor școlare, „pentru ca desfășurarea probelor din cadrul acestor examinări naționale să fie ireproșabilă”.

„Considerăm că oferirea spațiilor temporar libere din UVT și utilizarea lor pentru examenele de Bacalaureat  și Evaluarea Națională intră într-o datorie firească a Universității de Vest din Timișoara, atât timp cât noi nu le vom utiliza, pentru că am transferat în mediul online toate etapele de predare-învățare-evaluare curente, cât și admiterea din vara aceasta. Avem suficiente spații pentru ca să venim în sprijinul unei bune organizări a examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională în Timișoara”, transmite rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email