UVT îi aduce pe Peter Sloterdijk, Adriana Babeți și Andrei Ujică în mijlocul publicului timișorean

Universitatea de Vest din Timișoara participă la deschiderea programului Timişoara 2023 – Capitală Europenaă a Culturiii prin trei evenimente de marcă, aducându-i în mijlocul publicului timișorean pe Peter Sloterdijk, Adriana Babeți și Andrei Ujică.

 

Unul dintre cei mai reputaţi filosofi contemporani din Europa, Peter Sloterdijk, va conferenția la Universitatea de Vest din Timișoara în 18 februarie, de la ora 16, în amfiteatrul A01. Peter Sloterdijk propune o celebrare a reflecției și a ideilor excepționale, prin intermediul unei conferinţe pe tema „Câteva gânduri despre Europa de azi”. Participarea va fi gratuită, pe baza unei înscrieri realizate prin acest formular.

În semn de recunoaștere a semnificativului aport universal adus prin opera sa, UVT îi va acorda filosofului german titlul de Doctor Honoris Causa, în cadrul unei ceremonii cu specific academic și public care va fi organizată luni, 20 februarie, la UVT, în amfiteatrul A01.

Duminică, 19 februarie, scriitoarea Adriana Babeți, cadru didactic UVT, coordonatoare a volumului colectiv Dicţionarul romanului central-european din secolul XX, propune publicului, alături de invitații săi, o întâlnire specială dedicată dezbaterii despre literatura central-europeană. Evenimentul, de tip brainstorming, se va desfășura sub titlul 256 de romane pentru Europa Centrală, începând de la ora 11, la Librăria La Două Bufnițe.

Tot duminică, 19 februarie, la UVT va avea loc un eveniment de tip dezbatere publică, în cadrul căruia se vor afla alături de publicul timișorean două personalități semnificative pentru dezbaterea intelectuală contemporană, filosoful Peter Sloterdijk, alături de scriitorul și regizorul Andrei Ujică. Această conferință va avea loc la amfiteatrul A01 al UVT, începând cu ora 18, iar genericul sub care se va desfășura realizează o trimitere provocatoare: „Despre vechile suferinți ale lumii la coborârea în întuneric și noile ei mari înfăptuiri în băile cu săruri de argint”.

„UVT s-a consacrat ca un spațiu cultural de înaltă prestanță, atât prin programele de studii universitare dezvoltate cât și prin conținuturile educaționale propuse publicului din comunitate. Agenda UVT din 2023 cuprinde zeci de evenimente, dezbateri, conferințe, workshop-uri și producții prin care propunem o densitate mare de întâlniri culturale semnificative unor categorii de public eterogene. În cadrul programului special al deschiderii calendarului TM2023, vă așteptăm la evenimentele în care UVT va găzdui invitați de marcă, personalități care vor ilustra în mod fericit genericul nostru preferat – La UVT, cultura este capitală!”, spune rectorul UVT, prof. univ. Marilen Gabriel Pirtea.

 

 

Print Friendly, PDF & Email