UVT deschide programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat

Foto: UVT

În fiecare an, în semestrul al doilea, Universitatea de Vest din Timişoara vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a cu un program bine structurat de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Cadre didactice universitare pregătesc în mod special și susțin activități pentru fiecare dintre disciplinele la care elevii urmează să susțină probe de evaluare. Participarea la aceste activități este gratuită și deschisă tuturor elevilor.

 

Pentru anul universitar 2022-2023, activitățile didactice de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat vor avea loc în perioada 18 martie – 24 iunie, în fiecare săptămână, sâmbăta, cu excepția zilelor de 15 și 22 aprilie, respectiv 3 iunie.

„Succesul la examenul de bacalaureat este o etapă esențială pe care o traversează toți elevii înainte de a intra în viața de student. Universitatea de Vest din Timișoara nu este cea mai mare universitate din țară, și nici cea mai veche, dar este cea mai dinamică. Răspundem așteptărilor elevilor din toată țara și le acordăm, în mod gratuit, cele mai bune module de pregătire pentru examenul de bacalaureat, cu mentori valoroși. Această etapă de pregătire specializată îi va motiva pe elevi să întâmpine bacalaureatul cu încredere și ambiție și îi va ghida, de asemenea, către viața de student. Îi așteptăm la UVT pe toți elevii care își doresc un plus de pregătire, pentru a-și atinge cea mai bună formă pentru viitorul examen de bacalaureat”, declară rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Programul modulelor de pregătire pentru examenul de bacalaureat, pentru fiecare disciplină, se actualizează în timp real (și este afișat online aici), propunând disciplinele pentru Proba 1 (Limba și literatura română), Proba 2 (Matematică – nivel M1, Matematică – nivel M2 și Istorie) și Proba 3 (Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, și Sociologie).

Orarul modulelor, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 18 martie – 24 iunie, este stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat, transmit reprezentanţii UVT. Toate activitățile se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformelor Google Meet sau Zoom, iar pentru fiecare disciplină se va crea un curs pe platforma Google Classroom, care să faciliteze comunicarea dintre cadre didactice și elevi.

Formularul de înscriere pentru participarea la activitățile didactice de pregătire pentru examenul de bacalaureat este disponibil aici. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom.

 

Print Friendly, PDF & Email