UVT deschide înscrierile pentru noul program postuniversitar „Tehnologii Web aplicate”

Foto: Eye in the Sky

După ce a lansat programele de Securitate cibernetică și de Antreprenoriat în Blockchain, Universitatea de Vest din Timișoara deschide, la începutul acestui an, un nou program postuniversitar cu un accentuat profil inovator, dedicat specializării avansate în programarea prin Tehnologii Web Aplicate.

 

Înscrierile pentru noul program postuniversitar Tehnologii Web Aplicate, organizat de Facultatea de Matematică și Informatică din Universitatea de Vest din Timişoara, sunt deschise pe secțiunea online de înscrieri rezervată acestui program în perioada: 11 ianuarie- 8 februarie, urmând ca testarea să se realizeze în perioada: 9-10 februarie, iar interviul să se susțină în perioada: 11-12 februarie.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. Marilen Pirtea, se declară convins că viitorii absolvenți ai UVT, care urmează să se specializeze în programare avansată prin tehnologii web, în cadrul noului program postuniversitar lansat, se vor afla printre cei mai căutați profesioniști din zona de vest a țării: „Vor deveni, cu siguranță, dezvoltatori foarte prețuiți în noua lume digitalizată care se naște, într-o economie în care specialiștii programatori sunt poate printre cei mai valoroși producători de plusvaloare pentru marile concerne, dar și pentru firmele românești, în realitatea economică a prezentului și viitorului. Locul viitorilor arhitecți software este în centrul competițiilor viitorului ”.

Potrivit reprezentanţilor UVT, componentele aplicative propuse cursanților prin acest nou program postuniversitar cuprind elemente de programare Javascript, managementul dependințelor cu Node.js si npm, utilizarea Chrome DevTools pentru depanarea aplicațiilor web, sisteme de versionare Git și Github, gestionarea tipurilor de date, valori și referințe, funcții și clase, module ES6, manipulare DOM, introducere în ecosistemul React și sintaxa JSX, dar și alte aplicații și sisteme web corelate acestora.

Mentorii care vor susține programul sunt: Șerban Cristea, mentor în Dezvoltare Web JavaScript/React / Arhitect software la Seltronix Software, şi Flavian Ștef, mentor în Instrumente și Tehnologii de Programare Web / Arhitect software la Saguaro Technology. Director de program, din partea Facultății de Matematică şi Informatică, este dr. Stelian Mihalaș, lector în cadrul Facultății de Matematică şi Informatică , iar coordonatoarea responsabilă de programele postuniversitare este dr. Alexandra Fortiș.

Cursul se adresează persoanelor care dețin o diploma de licență, cu un nivel minim de cunoștințe în domeniu (absolvenți de programe de licență, masteranzi, doctoranzi, programatori juniori sau începători în domeniul web, dar și persoanelor în proces de reconversie profesională). Programul Tehnologii Web aplicate se derulează online, pe parcursul a 14 săptămâni, într-o grupă de maximum 20 de cursanți, cu o durata de pregătire (în ore de activități didactice) pentru realizarea obiectivelor propuse de 84 ore, echivalentul unui număr de 8 credite de studii universitare transferabile (ECTS). Absolvirea programului de studii postuniversitare duce la dobândirea unui certificat de atestare a competențelor profesionale.

Print Friendly, PDF & Email