UVT deschide cinci centre de admitere pentru absolvenții de liceu din sud-vestul țării

Universitatea de Vest din Timișoara deschide, și în acest an, cinci centre județene de înscriere și admitere. Procedura se poate desfășura în localitatea de domiciului a tinerilor sau cât mai aproape de aceasta.  

 

Centrele de înscriere și admitere, deschise de Universitatea de Vest din Timişoara în afara Timișoarei, sunt situate în: județul Hunedoara, la Colegiul Național „Decebal”, din Deva, în Caraș-Severin, la Colegiul Național „Traian Lalescu”, din Reșița, județul Mehedinți, la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, din Drobeta-Turnu Severin, județul Vâlcea, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, din Râmnicu-Vâlcea, şi județul Gorj la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu-Jiu, anunţă Universitatea de Vest din Timişoara. Centrele de înscriere și admitere vor fi deschise în perioada 16 – 19 iulie, în intervalul orar 9-1.

UVT scoate la concurs pentru admiterea din acest an peste 2.000 de locuri bugetate la nivelul Licență, 1.200 la Master și 82 la Doctorat, în 11 facultăți, şi anume Arte și Design, Chimie, Biologie şi Geografie, Drept, Economie şi Administrarea Afacerilor, Educaţie Fizică și Sport, Fizică, Litere, Istorie și Teologie, Matematică și Informatică, Muzică și Teatru, Sociologie și Psihologie şi Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. În plus față de oferta specializărilor în limba română, UVT pune la dispozitia absolvenților de liceu și 21 de specializări în şase limbi străine.

Vor fi organizate două sesiuni de admitere: în perioada 8-24 iulie și 4-13 septembrie, la sediul principal al instituției (b-dul Vasile Pârvan, nr. 4) și la sediile facultăților din cadrul UVT, care funcționează în alte locații din oraș. Detalii privind înscrierea și probele de concurs sunt disponibile pe pagina de internet a Universității de Vest din Timișoara, www.admitere.uvt.ro.

Absolvenții de liceu cu rezultate foarte bune la olimpiadele naționale și la concursurile UVT beneficiază de intrare fără examen de admitere pe locurile bugetate, după un regulament adoptat de către fiecare facultate în parte, precum și de posibilitatea pre-înscrierii online la: https://elearning.e-uvt.ro/local/inscriere_uvt/.

„Zi de zi, aducem inovația în viața universității noastre, nu numai prin tehnologii, noi programe de studiu, cercetări avansate și rezultate internaționale meritorii, cât mai ales prin valorizarea experiențelor umane și a libertății de gândire. Spiritul inovativ ne-a îndemnat să încercăm să trecem la un alt nivel în comunicarea cu studenții de mâine, la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru că tinerii devin tot mai conștienți de opțiunile deschise pe care le oferă societatea și tind să-și dorească să profeseze și să obțină rezultate în condiții tot mai bune”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Pe lângă facilitățile celor 43 de centre de cercetare avansată, UVT oferă acces la centre de consiliere și orientare în carieră, încurajând, de asemenea, activitățile de voluntariat și dezvoltare personală în cele 15 organizații studențești.

Oficialii universităţii anunţă că membrii comunității UVT au posibilitatea obținerii de burse UVT, private sau străine de tip Erasmus – datorită parteneriatelor pe care aceasta le deține cu peste 500 de universități internaționale, precum internship-uri și stagii de practică în cadrul companiilor locale. Spaţiile de cazare la standarde europene, o bibliotecă universitară modernă, accesul gratuit la evenimente culturale, precum și gratuitatea pentru transportul local, sunt alte câteva atuuri ale Universitatii de Vest din Timișoara, care a devenit cel mai important centru de educație terțiară din partea de vest a țării.

Print Friendly, PDF & Email