UVT analizează reluarea cursurilor în format clasic, din semestrul al doilea

Foto: Eye in the Sky

Oficialii Universității de Vest din Timișoara anunţă că, în zilele următoare, vor fi organizate consultări, în cadrul fiecărei facultăți pe tema formatului în care se vor desfășura activitățile didactice în semestrul al doilea. Intenţia este de a relua cursurile în format clasic.

 

În urma întrunirilor executive și a dezbaterilor desfășurate ieri, organizate de către Președintele României, Klaus Iohannis, cu scopul de a decide modalitatea de reluare a cursurilor în sistemul de învățământ, odată cu începerea semestrului al doilea, prevăzută pentru luna februarie, a fost propusă reluarea activităților din învățământul preuniversitar în formatul clasic, în mai multe scenarii, sub rezerva celor mai recente evoluții epidemiologice. În paralel, a fost facută o trimitere la activitatea universităților, care vor dezbate și vor decide maniera în care se vor alinia la scenariul după care funcționează şi procesul didactic în învățământul preuniversitar, transmit reprezentanţii Universității de Vest din Timișoara.

Rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea, speră ca evoluția epidemiologică să permită revenirea la formatul clasic al activităților didactice.

Potrivit oficialilor UVT, în zilele următoare vor fi consultate cadrele didactice și studenții din fiecare facultate cu privire la modalitatea de desfășurare a activității didactice în semestrul al doilea, iar structurile de conducere ale facultăților vor analiza rezultatele acestui proces de consultare, situațiile și condițiile de reluare a cursurilor și seminarelor, o decizie a UVT urmând să fie exprimată înainte de data începerii semestrului al doilea: „Deciziile luate vor avea în vedere ansamblul condițiilor pandemice și de securitate medicală, pentru ca revenirea în spațiile universității să se realizeze sub semnul deplinei siguranțe pentru studenți, profesori și cercetători.”

Print Friendly, PDF & Email