Utilităţi „onorifice” pe tronsoanele de autostradă din vestul ţării

Autostrada Lugoj-Deva Foto ActualitateaDeşi conform proiectului şi standardelor europene, segmentele de autostradă din vestul ţării trebuie să aibă benzinării, telefoane de urgenţă sau toalete funcţionale, la distanţe rezonabile, acestea sunt doar „onorifice”.

 

Fără benzină pe autostradă

Ministerul Transporturilor a primit în ultimele săptămâni mai multe interpelări cu privire la situaţia utilităţilor sau funcţionalităţilor ce ar trebui asigurate, conform normelor europene, pe segmentele de autostradă puse în circulaţie.

Vestul ţării este una dintre zonele direct vizate de aceste interpelări, cei care le-au înaintat Ministerului Transporturilor precizând că aceste funcţionalităţi există doar ca element de decor sau sunt cu totul absente.

„Multe tronsoane de autostrăzi sunt cu telefoane de urgenţă nefuncţionale şi fară benzinării, toalete sau restaurante. (…)Autostrada care uneşte oraşele Lugoj şi Deva este finalizată doar pe o porţiune de 27 kilometri. Nu doar că nu a fost finalizată, dar, odată ce urcă pe ea, şoferii nu au la dispoziţie niciun serviciu”, se arată într-una dintre aceste interpelării. În aceeaşi petiţie se arată că „pe cei 17 kilometri pe care se poate circula pe autostrada Lugoj-Deva nu există niciun restaurant unde şoferii pot opri. Au fost amenajate parcări şi toalete, însă în acest moment accesul este interzis. Tot paradoxale par să fie şi telefoanele de urgenţă, care sunt montate din doi în doi kilometri pe şoseaua rapidă, dar nu au fost puse şi în funcţiune. Şi acest fapt din cauză că sistemul telefonic nu este racordat la energie electrică.”

Lipsa benzinăriilor este considerată şi ea o mare problemă. „Şoferii care vin dinspre Deva şi se îndreaptă spre autostrada Al trebuie să se asigure că au suficientă benzină în rezervorul maşinii. Ultima benzinărie unde se mai poate alimenta până la ieşirea de pe autostrada Lugoj-Deva este cea de la ieşirea din oraşul Făget. În luna august 2015, CNADNR spunea că benzinăriile vor fi construite de îndată ce porţiunile de teren aflate de-a lungul carosabilului vor fi concesionate de operatorii din domeniu. Autostrada Lugoj – Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care începe în Germania şi continuă pe ruta Praga – Viena – Bratislava – Budapesta”, precizează într-una din aceste interpelări senatorul liberal Marin Cotescu.

Deocamdată, Ministerul Transporturilor nu a răspuns la aceste interpelări, dar s-a promis un control extrins pentru a se verifica prezenţa şi funcţionalitatea acestor utilităţi care trebuie asigurate pe orice segment de autostradă circulat.

Telefoane „de decor”

Nu doar segmentele nou construite de pe tronsonul Timişoara – Lugoj – Deva sunt vizate de aceste sesizări. Tot senatorul Marin Cotescu a atras atenţia asupra faptului că „în situaţie similară este şi serviciul SOS, de pe autostrada Arad-Timişoara, numai că în acest caz aparatele de avertizare lipsesc, deşi sunt amplasate panouri indicatoare cu existenţa posturilor telefonice de urgenţă.”

Problemele legate de nefuncţionalitatea telefoanelor de urgenţă sunt confirmate şi de Biroul Poliţiei Autostrăzi Vest. „Între Giarmata şi Timişoara nu sunt funcţionale aceste aparate. S-a motivat aceste lucru cu faptul că trebuie introdusă fibră optică pe traseu, acesta fiind un proiect separat de cel al autostrăzii. Pe porţiunea Traian Vuia – Giarmata aceste aparate există dar nu sunt legate la dispeceratul C.N.A.D.N.R. Se fac probe şi există promisiuni că situaţia se va remedia. În schimb pe centura Aradului şi segmentul până la Nădlac aceste telefoane sunt funcţionale. Se pregăteşte şi un post de radio, cu o staţie care să emită peste celelalte posturi de radio, şi care să prevină şoferii, în cazuri în care este nevoie”, ne-a declarat Teodor Tudur, şeful Biroului Poliţiei Autostrăzi Vest.

Print Friendly, PDF & Email