Utilaje noi pentru Horticultura

Cositoarea autotractantă. Foto: Horticultura

Societatea Horticultura  a achiziționat, din fonduri proprii, două utilaje moderne: o cositoare autotractantă pentru tunderea gazonului și o nacelă pentru tăieri de arbori la înălțime.

 

Cositoarea autotractantă pentru tuns gazon, în valoare de puţin peste 44.5000 de lei, va putea fi folosită în zone medii, de exemplu în sensuri giratorii sau scuaruri, permiţând manevrarea în jurul arborilor sau al altor obstacole de pe spațiul verde. În plus, are un sistem care reduce emisiile si costurile de combustibil, dar și zgomotul produ.

Nacela turn autopropulsantă va putea fi folosită pentru corecții de arbori la înălțime. Utilajul permite tăierea crengilor la o înălțime de până la până la 25 de metri și a fost cumpărat la prețul de aproape 393.00 de lei.

Nacelă. Foto: Horticultura

„Căutăm soluții pentru automatizare, cât mai eficiente pentru a reduce costurile, timpii de execuție și numărul de personal implicat în aceste activități. Prin folosirea acestor utilaje ni se permite realocarea oamenilor pe alte lucrări, ce nu pot fi mecanizate”, a declarat Silviu Hălmăgean, directorul tehnic al societății.

Societatea intenționează să cumpere și o autoutilitară pentru transport utilaje și personal și un utilaj pentru cosit vegetație spontană în pantă. Pentru aceste achiziții se ia în calcul accesarea de fonduri europene.

Print Friendly, PDF & Email