USR Timișoara solicită îmbunătățirea sistemului de taxare al STPT cu bani europeni

USR Timișoara anunţă că a trimis către Serviciul de Transport Public Timişoara o propunere de îmbunătățire a sistemului de ticketing și sursa finanțării proiectului. Pentru că, motivează, sistemul de plată pentru tot ce înseamnă transport public în Timișoara este greoi și impractic, iar din bani europeni Timișoara poate moderniza întreg sistemul de plăți.

 

Cardurile actuale de călătorie sunt o idee bună, consideră USR Timişoara, dar problema este că nu pot fi încărcate decât la cele 17 puncte de vânzare ale Serviciului de Transport Public Timişoara, fost RATT. „Aplicația 24Pay oferă o deschidere limitată pentru plata electronică a transportului public”, spun reprezentanţii USR Timişoara. Aceştia reamintesc că, în vara anului trecut, împreună cu membrii RO 100 (dintre care mulți se regăsesc acum în PLUS), propuneau trei măsuri pentru îmbunătățirea și ușurarea folosirii sistemelor de plată ale STPT:

  1. Folosirea paginii web a STPT pentru plata abonamentelor și pentru încărcarea „portofelului electronic” folosind card-urile bancare.
  2. Crearea unei aplicații de mobil, care să fie legată la sistemul de plată electronic și care să aibă posibilitatea de a genera carduri de transport virtuale.
  3. Creșterea punctelor de reîncărcare și distribuție a cardurilor de transport sub forma de automate fixe.

USR Timişoara mai transmite că banii pentru acest proiect sunt puși la dispoziție de Uniunea Europeană, iar pentru acoperirea costurilor acestor îmbunătățiri, propun accesarea fondurilor europene, mai exact prin axa prioritară 4, capitolul 4.3.1.1, punctul 8 – „Crearea/extinderea/modernizarea sistemelor de bilete integrate pentru călători („e-bilete”  sau „e-ticketing”)”, deschisă încă până la finalul lunii martie.

STPT trebuie să se deschidă spre zona de aplicații smart, oferind tuturor utilizatorilor transparență, conectivitate și accesibilitate. Așa cum au introdus sistemul de plata al biletului cu telefonul mobil, aplicarea sistemului e-ticketing din confortul propriei case trebuie extins și pentru posesorii de abonamente. Accesibilitatea, 24 ore din 24, 365 de zile pe an, este un factor important pentru industria transportului public”, declară  Tiberiu Simionaș, membru în Biroul Local a USR Timișoara și unul dintre susținători modernizării transportului public din oraș.

Print Friendly, PDF & Email