USR Timişoara cere reglementarea accesului, după ore, la terenurile de sport ale şcolilor din oraş

USR Timişoara îi aminteşte primarului că, acum doi ani, a anunţat că oricine doreşte să practice sportul va avea acces la terenurile de sport ale şcolilor din oraş, după terminarea orelor. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, USR Timişoara trimis Primăriei o propunere de regulament.

 

USR Timişoara reaminteşte că, în anul 2015, primarul oraşului, Nicolae Robu, a luat decizia, „salutată cu entuziasm de foarte mulţi tineri și părinţi”, ca, începând din data de 1 iulie 2015, toate terenurile de sport ale unităților școlare din oraş să aibă acces liber pentru orice persoane doritoare sa practice sportul după terminarea orelor.

După doi ani, însă, arată reprezentanţii USR Timiş, problema e nerezolvată, în nicio școală din Timișoara nefiind permis accesul elevilor pe terenurile de sport, în afara activităţilor școlare.

Pe de altă parte, spune preşedintele USR Timişoara, Alexandru Cadar, în alte orașe din țară au fost emise hotărâri de Consiliu Local care permit, în anumite condiţii, utilizarea curţii școlii și a terenurilor de sport, de către elevi, pe perioada vacanţelor școlare, la sfârșit de săpămână sau chiar zilnic, după încheierea activităţilor școlare. Acesta dă ca exemple trei sectoare ale Bucureștiului şi orașele Cluj, Sibiu, Buzău și Arad. Prin urmare, USR Timișoara propune Consiliului Local Timișoara să adopte o astfel de hotărâre.

Întrucât domnul primar Nicolae Robu a decis, încă din 2015, susţinerea acestei iniţiative, nu ne propunem suplimentarea ei prin strângerea de semnături, ci îi solicităm domniei sale punerea în aplicare. Pentru că dorim să fim de ajutor, am identificat hotărâri ale Consiliilor Locale privind utilizarea terenurilor de sport din incinta școlilor, în afara programului școlar și am schiţat o propunere de rezolvare a acestei probleme a accesului la terenurile de sport din incinta școlilor”, declară Alexandru Cadar.

Acesta apreciază că, cel puţin deocamdată, ar trebui deschise curţile acelaor școli care beneficiază de paza permanentă, iar în funcţie de posibilităţile școlilor și ale Primăriei, accesul ar putea fi extins și la școlile în care se poate asigura supravegherea terenurilor de sport, fie chiar și în regim de voluntariat, de către consiliile de cartier, cum de altfel s-a mai și propus.

Alexandru Cadar anunţă că USR Timişoara trimis Primăriei o propunere concretă de regulament pentru „Acces în curtea școlii” și, de asemenea, hotărârile Consiliilor Locale din orașele menţionate mai sus.

Print Friendly, PDF & Email