USR Timişoara cere demisia city-managerului Timişoarei: “Oraşul e îngropat în nămeți de incompetență”

Ne aflăm la o săptămână de la sfârșitul codului portocaliu de ninsoare, dar în mare parte a Timişoarei circulația este aproape imposibilă în condiții de siguranță, acuză USR Timişoara. Şi cere demisia sau demiterea city-managerului Robert Kristof.

 

“Orașul nu oferă condiții de siguranță pentru locuitorii săi și toate astea dintr-un motiv foarte simplu: administrația Robu nu este capabilă să-și îndeplinească nici măcar sarcinile de bază. De-a lungul anului 2018, primăria fie nu a vrut, fie nu a fost capabilă să organizeze o licitație în timp util pentru deszăpezirea orașului”, declară vicepreședinte USR Timișoara, Ruben Lațcău. Adăugând că peste tot sunt trotuare înghețate, mormane de zăpadă, copaci rupți și abandonați, piețele centrale sunt acoperite de gheață și zăpadă, iar pe sute de străzi utilajele de deszăpezire nu au intervenit deloc.

Acesta reaminteşte că vechile contracte pentru deszăpezire au expirat în aprilie, iar proiectul de aprobare a caietului de sarcini pentru o nouă licitație a fost aprobat abia în septembrie. “Nici iarna trecută deszăpezirea nu a funcționat cum ar fi trebuit, tocmai de aceea, în primăvară, într-un exces de zel atât de des întâlnit, primarul Robu făcea promisiuni fanteziste. Ne prevestea că în această iarnă vom urmări pe telefon utilajele de deszăpezire în acțiune, că toate cele peste 1200 de străzi vor fi curățate, că timișorenii vor putea monitoriza prin GPS, minut cu minut, traseul mașinilor de intervenție”, adaugă Ruben Laţcău. Acesta mai spune că atribuirea direct şi fără licitaţie a contractului pentru deszăpezire către SDM a fost o soluție insuficientă.

Vinovat pentru această situaţie, afirmă vicepreşedintele USR Timişoara, este şi city-manager-ul Robert Kristof, feblețea domnului Robu: “Administrator public cu zero experiență, responsabil atât de salubrizare, cât și de serviciile de curățat zăpada, domnul Kristof a eșuat lamentabil, demonstrând fără echivoc că poziția îl depășește în totalitate. Singura sa reușită în acest an a fost să își convingă șeful să îi mărească salariul la 17.000 de lei. Bani pentru care noi, timișorenii, nu primim mai nimic la schimb.”

USR Timișoara îi cere lui Robert Kristof demisia şi îi transmite primarului Nicolae Robu că, dacă alege să-l păstreze în funcție, după eșecurile sale repetate, va arunca o insultă către fiecare persoană care l-a votat.

“O evaluare obiectivă a actualei administrații ne arată drumul încet și sigur pe care Timișoara este dusă spre colaps. Orașul se sugrumă sub trafic, noi fonduri europene nu atragem, contract de salubrizare nu avem, iar acum nu suntem capabili nici să ne curățăm orașul de zăpadă”, conchide vicepreședintele USR Timișoara, Ruben Lațcău.

 

Print Friendly, PDF & Email