USR Timiş sesizează Curtea de Conturi în privinţa publicaţiei Consiliului Județean Timiș

USR Timiş îi acuză pe preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica și Alexandru Proteasa, că folosesc publicaţia instituţiei, Agenda CJT, „pentru atacuri politice infame și lipsite de onestitate” şi anunţă sesizarea Curţii de Conturi.

 

În numărul din luna august a Agendei CJT, spun reprezentanţii USR Timiş, vicepreședintele Consiliului Judeţean, Alexandru Proteasa, își exprimă indignarea că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu a fost de acord cu transferul unei porțiuni de teren din aria fostului Centru Militar Județean: „CJT deține acolo un spațiu amplu, unde ani buni nu a fost în stare, la fel ca în cazul tuturor investițiilor anunțate, să ridice o parcare, așa-zis publică. Spunem publică, întrucât CJT ar urma să încaseze bani frumoși de la șoferii din Timișoara, și nu numai, ulterior finalizării obiectivului. Supărat pe refuzul întemeiat al primarului Timișoarei de a «cădea la pace», cu diriguitorii CJT, într-o afacere nebuloasă, în cel mai bun caz, Proteasa lansează acuzații aiuritoare și nefondate la adresa lui Dominic Fritz. Și toată campania are loc în paginile unei publicații editate și din banii timișorenilor, la costuri exorbitante.”

Reprezentanţii US Timiş mai spun că, în loc să se ocupe de marile proiecte ale județului, „lăsate toate în paragină” – iar aici amintesc Stadionul „Dan Păltinișanu”, Castelul Huniade sau Bastionul Theresia –, „Alin Nica și locotenenții săi se folosesc de banii publici pentru răfuieli politice rușinoase”.

USR Timiș anunţă că va sesiza Curtea de Conturi pentru a stabili „cât de legal și de oportun este să-ți ataci adversarii politici pe banii contribuabililor din Județul Timiș și din Timișoara”.

 

 

Print Friendly, PDF & Email