USR Timiş depune la Parlament semnăturile validate pentru inițiațiva Fără Penali în funcții publice

32.969 semnături validate de Primăriile din judeţ va trimite USR Timiș către Parlament în sprijinul inițiativei #FărăPenali. Unele Primării au întârziat procesul de validare peste limita legală, iar în câteva au fost anulate semnături, chiar şi fără explicaţii, cum e cazul Lugojului. 

 

„Avem așadar 89,95% dintre semnaturi certificate de autoritățile statului. Mai sunt de recuperat 2.705 semnături din județ. Unele Primării au intarziat procesul de validare peste limita legală de 15 zile, iar în câteva cazuri vom merge zilele acestea pentru a le ridica”, declară Dan Reșitnec, vicepreședinte USR Timiș.

Acesta mai spune că există un număr nefiresc de mare de semnături anulate în anumite localități și că unii primari au comis abuzuri. De exemplu, afirmă Dan Reşitnec, primarul PSD al Lugojului, Francisc Boldea, a anulat, fără explicație, 50% dintre semnături. La Sânnicolau Mare, primar liberal Dănuț Groza a anulat, cu explicaţii, 55% dintre semnături. La fel a procedat primarul liberal al Ghirodei, Ionuț Stănușoiu, care a anulat 40% dintre semnături. Tot cu explicaţii au fost anulate 33% dintre semnături şi de primarul PSD din Sânmihaiu Român, Viorel Mărcuți. În acelaşi procent au fost anulate semnăturile şi la Șag, de primarul PSD Flavius Roșu. Iar la Comloșul Mare, primarul PSD Ovidiu Ștefănescu a anulat toate semnăturile pe motiv că USR a depus un singur dosar, pe comună, nu trei dosare cu fiecare sat aparţinător în parte.

Vicepreşedintele USR Timiş spune că atitudinea aceasta se justifică prin faptul că iniţiativa #FărăPenali afectează direct și explicit interesele unui număr consistent de politicieni aflați astăzi la butoane, atât în administrația publică centrală, cât și în Primăriile și Consiliile Județene și Locale: „Nu ne-au dat prea multă importanță la început, pentru că niciunul dintre ei nu a crezut că inițiativa va strânge semnăturile.

Dan Reşitnec anunţă că USR Timiş a validat semnăturile, iar vineri, 21 septembrie, le vor depune la Parlament.

USR Timiş transmite că le mulțumeşte voluntarilor care au înfruntat în stradă soare, ploaie, ocazionale cuvinte injurioase sau avertismente scrise, celor care au adus sau trimis liste cu semnături strânse de ei înșiși, celor care au susținut această cauză și i-au convins și pe alții să semneze, celor care și-au pus numele și iscălitura pe hârtie. „Mulțumiri apoi și către funcționarii ce au validat aceste zeci de mii de semnături, oamenii de la Evidența Populației din Timișoara stând chiar și în weekend și certificând semnăturile”, transmite Dan Reşitnec.

Print Friendly, PDF & Email