USR Timiş acuză PNL Timiş de afaceri cu măști la suprapreț

Reprezentanţii USR Timiş se declară revoltați de dezvăluirile recente referitoare la o afacere de partid care a avut loc în timpul pandemiei de covid: „Penelistul Nicu Bitea, director STPT la acea vreme, a profitat de poziția sa pentru a comanda măști de la firma consilierul local PNL Adrian Lulciuc, iar nota de plată a fost suportată de Societatea de Transport Public Timișoara.”

 

„Nicolae Bitea și consilierul local Adrian Lulciuc trebuie să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și să ofere explicații clare în fața cetățenilor. Este necesară o investigație amănunțită și o transparență totală în legătură cu utilizarea fondurilor publice și cu contractele încheiate – transmite USR Timiş. Instituțiile publice trebuie să fie gestionate cu integritate și transparență, pentru a servi interesele comunității și nu pentru a îndeplini dorințele și interesele politice ale unor indivizi.”

USR Timiş reaminteşte că Adrian Lulciuc, lider al Grupului PNL din Consiliul Local Timișoara și director al Regionalei de Poștă Timișoara, a fost declarat oficial în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, în 13 aprilie. Acesta a fost acuzat că, în calitate de consilier local, a desfășurat afaceri în anul 2020 cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local. La rândul său, Nicolae Bitea a fost trimis în judecată de DNA pentru un caz de corupție.

„Au trecut șase săptămâni de atunci. Nici Lulciuc nu și-a prezentat demisia de onoare din Consiliul Local Timișoara și nici liderii PNL nu s-au distanțat de practicile dubioase ale colegului lor de partid. Din contră, Lulciuc continuă să fie lider de grup în Consiliu Local”, se mai arată în comunicat USR Timiş.

 

Print Friendly, PDF & Email