Unul din cinci pacienţi Covid vindecaţi în România, tratat în Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

Unul din cinci pacienţi vindecaţi în România de noul coronavirus a fost tratat în Spitalul  de Boli Infecțioase„Victor Babeş”, din Timişoara, până în prezent fiind externaţi, după dubla testare negativă, 152 de pacienţi, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiș, potrivit Agerpres.

 

„Unul dintre cele indicatorii net pozitivi ai acestei perioade este creşterea numărului pacienţilor vindecaţi şi externaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeş» Timişoara de unde, după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ, au fost externate până acum 152 persoane, un rezultat ce poate fi considerat meritoriu. Practic, unul din cinci pacienţi vindecaţi la nivel naţional a finalizat un tratament realizat în cadrul spitalului timişorean, pentru vindecarea infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2”, declară, potrivit Agerpres, Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiș.

Potrivit acesteia, asigurarea continuităţii prezenţei personalului medical în punctele de frontieră este esenţială în aceste zile, începând cu punctele de trecere frontieră terestră.

Pentru acoperirea necesarului de personal în aceste puncte, DSP Timiş a stabilit parteneriate cu Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Timişoara, cu Policlinica Sportivă şi cu Policlinica Studenţească. Totodată, în sprijinul activităţii DSP Timiş a venit şi personalul medical – medici şi asistenţi din cadrul cabinetelor medicale şcolare din Timişoara.

„Nu în ultimul rând, DSP Timiş asigură în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor Pascale, prin inspectorii din cadrul Serviciului control în sănătate publică, verificarea măsurilor de prevenţie impuse de actualul context epidemiologic, adoptate şi respectate în cadrul unităţilor de desfacere a produselor alimentare”, transmite Cornelia Bubatu.

Print Friendly, PDF & Email