Universitatea Politehnica Timișoara suspendă prezența studenților la cursuri

Foto: Eye in the Sky

Având în vedere volumul mare al activităților desfășurate în Universitatea Politehnica Timișoara și numărul mare de persoane implicate (peste 13.000 de studenți și 1500 de angajați), Universitatea Politehnica Timișoara suspendă prezența studenților la cursuri.

 

Măsura privind suspendarea prezenței studenților în sălile de curs, seminar și laborator și mutarea activităților de acest tip în mediul online – luată în contextul prevenirii extinderii infecţiilor cu Coronavirus – intră în vigoare azi, de la ora 14, și este valabilă până în 22 martie.

„Activitățile didactice care nu pot fi desfășurate pe Campusul Virtual al universității vor fi recuperate ulterior, după un program stabilit la nivelul facultăților și universității”, anunţă oficialii Universităţii Politehnica Timișoara. Concomitent cu suspendarea prezenței la cursuri vor fi intensificate măsurile preventive la nivelul campusului studențesc (cămine și cantină).

De asemenea au fost suspendate toate activitățile conexe: conferințe științifice, seminarii, work-shop-uri, dezbateri, alte întruniri și evenimente cu caracter didactic, științific, cultural, sportiv etc.

Reprezentanţii UPT spun că instituţia a luat o serie de măsuri de prevenire a răspândirii Coronavirusului. În februarie a fost demarată o campanie de informare în rândul studenților și angajaților privind normele de igienă care trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului. În același sens a fost amânat târgul de joburi „Zilele Carierei” până la o dată ce va fi anunțată. În ceea ce privește cursurile de pregătire la matematică oferite gratuit elevilor de liceu, acestea se vor „muta” pe Internet, urmând să fie postate în format video pe paginile de Internet, respectiv Facebook, ale UPT.

Print Friendly, PDF & Email