Universitatea Politehnica Timișoara se pregătește pentru reluarea cursurilor față în față

Foto: Eye in the Sky

Universitatea Politehnica Timișoara anunţă că se pregăteste să reia din toamnă, cursurile universitare în sistem față în față, pentru a readuce normalitatea în viața studenților.

 

„Ne dorim să le oferim din nou tinerilor viața de student de care au fost privați pe durata pandemiei și să aducem la normalitate viața universitară. În acest sens, am început lucrări ample de renovare și reamenajare a spațiilor de studiu, a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5000 de locuri, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenții noștri. Practic, ne mândrim cu faptul că suntem o universitate care asigură locuri de cazare tuturor studenților săi”, declară rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. Florin Drăgan

Și cadrele didactice se pregătesc pentru a relua viața universitară în condiții normale, cu studenți prezenți fizic în amfiteatre și săli de cursuri, considerând că este extrem de importantă interacțiunea directă cu studenții. Totodată, experiența predării în format online din ultimul an și mijloacele tehnice în care UPT a investit și excelează în acest moment va asigura o calitate superioară a predării cursurilor într-un mod inovativ, spun reprezentanţii universităţii.

Rector Florin Drăgan. Foto: UPT

Potrivit acestora, în fiecare facultatea au fost amenajate laboratoare de ultimă generație, complet dotate, în care studenții interacționează cu echipamente menite să le asigure și o pregătire practică temeinică. Parteneriatele cu mediul economic au devenit tot mai strânse în ultimii ani, astfel că li se oferă studenților în continuare posibilitatea să beneficieze de stagii de practică și joburi în marile companii din Occident, chiar din primii ani de studenție.

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a fost dotată și anul acesta cu resurse noi de studiu, volume noi din toate domeniile, dar și calculatoare performante pentru studenți.

Bazele sportive (cu bazine de înot, terenuri de fotbal, tenis, handbal, baschet, săli de sport, pistă de atletism etc.) vor fi pregătite pe toată durata verii pentru a oferi studenților posibilitatea practicării oricărui sport de masă sau de performanță.

Print Friendly, PDF & Email