Universitatea Politehnica Timişoara, recomandată de multinaţionale germane

Universitatea PolitehnicaUniversitatea Politehnica a început înscrierile pentru cele zece facultăţi, pentru anul universitar 2015 – 2016 fiind scoase la concurs 2.880 de locuri bugetate. Aceasta este recomandată de două multinaţionale germane.

 

La Universitatea Politehnica au început azi înscrierile pentru anul universitar 2015 – 2016, acestea desfăşurându-se pe tot parcursul acestei săptămâni. Concursul de admitere va avea loc în 21 iulie, anunţă reprezentanţii UPT.

Aceştia mai spun că parteneriatele dezvoltate de-a lungul anilor cu cele mai importante companii din lume au venit, în special, în beneficiul studenţilor întrucât firmele au investit şi prin intermediul universităţii în viitorii lor angajaţi. „Universitatea Politehnica din Timişoara este un partener strategic pentru Continental. Peste 60% din colegii angajaţi în ultimul an în centrul de cercetare şi dezvoltare sunt absolvenţi ai acestei instituţii, în marea lor majoritate provenind din AC (35%), ETC (33%), Mecanică (19%), ET (10%) şi MPT (3%). Colaborarea cu UPT înseamnă pentru studenţii talentaţi, burse, lucrări de diplomă, practică de vară, cursuri opţionale, revizuirea curriculei, programe de master şi proiecte de cercetare. Anual circa 500 de posturi vacante sunt destinate studenţilor şi absolvenţilor UPT”, declară, potrivit comunicatului UPT, directorul general al Continental Automotive România.

La rândul său, directorul general al Hella Electronics România, companie parte a Hella Group, Gelu Murariu, spune că, ţinând cont că Timişoara este capitala industriei automotive din România, orice student care păşeşte în această direcţie, porneşte cu avantajul de a avea la dispoziţie o mulţime de programe de colaborare între UPT şi Hella România, programe care au fost dezvoltate pentru a identifica, dezvolta şi susţine generaţiile viitoare de tineri profesionişti.

Rectorul UPT, prof. univ. dr. Viorel Şerban, le dă viitorilor studenţi asigurări că această universitate investeşte în permanenţă, prin parteneriatele cu mediul economic şi social, pentru a le da posibilitatea absolvenţilor să se integreze cât mai rapid. „Numai anul trecut au fost încheiate contracte de cercetare şi dezvoltare cu aproape 90 de companii din vestul ţării. Numărul acestora este în continuă creştere iar viitorii noştri studenţi îşi vor putea dezvolta o carieră şi prin intermediul acestora, mai spune rectorul UPT.

Print Friendly, PDF & Email