Universitatea Politehnica Timişoara propune prezenţa alternativă a studenţilor în cămine

Foto: Eye in the Sky

În contextul restricțiilor impuse de pandemia de Covid, Universitatea Politehnica din Timişoara propune ca, la reluarea cursurilor, prezenţa alternativă a studenţilor în camerele de cămin.

 

Universitatea Politehnica din Timişoara anunţă că a lansat o consultare internă cu privire la modul de reluare a cursurilor în primul semestru al anului universitar 2020-2021. Cadrelor didactice, dar și studenților, li se cere să vină cu amendamente la propunerea de desfășurare a cursurilor și a seminariilor în cele 14 săptămâni de predare din primul semestru al anului universitar 2020-2021, în contextul restricțiilor impuse de pandemia de Covid.

Pentru că prezența la activitățile didactice este în directă legătură cu posibilitatea de cazare, planul transmis spre consultare include soluții și pentru cazarea studenților în cămine. Situația e puțin mai complicată deoarece încă suntem în așteptarea unor norme clare de la Ministerul Educației și Cercetării, însă propunerea noastră este de a caza câte patru-cinci persoane în camerele mari, cu prezența alternativă a doar două-trei persoane în perioadele de activități. Similar, vom caza câte două persoane în camerele mici, rămânând ca programarea acestora la activitățile față în față să se facă alternativ, în vederea evitării prezenței lor simultane în cameră. Vom încerca să găsim soluții și pentru cazurile de studenți care lucrează sau au alte motive pentru care necesită o ședere mai îndelungată în cămin”, declară rectorul UPT, conf. univ. dr. Florin Drăgan.

Dezbaterea publică internă vă dura până la începutul lunii septembrie, iar la final toate propunerile cadrelor didactice și ale studenților vor fi centralizate la nivelul Rectoratului. Acestea vor fi supuse unei analize temeinice și mai apoi integrate în noul sistem de predare a cursurilor la Universitatea Politehnică Timișoara, în anul universitar 2020-2021, în condițiile speciale impuse de pandemia de coronavirus, mai transmit reprezentanţii universităţii.

Print Friendly, PDF & Email