Universitatea Politehnica Timișoara, organizator al conferinței internaționale IAFeS NETTIES & Workshop

Foto: Eye in the Sky

La Timişoara a avut loc, la sfârşitul acestei luni, conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+, în organizarea Universităţii Politehnica.  

 

Conferinţa a reunit peste 500 de participanți atât fizic, cât și virtual, prin Zoom și Facebook. Deschiderea conferinței a fost precedată de workshop-ul virtual Proiectul și Cursurile DigiCulture, organizat de echipa DigiCulture Erasmus+, în cadrul căruia peste 300 de participanți au descoperit pe platforma Zoom și live, pe Facebook, cele 13 cursuri DigiCulture, precum și certificatele digitale deschise acordate în urma completării acestora, prezentate de partenerii internaționali ai proiectului, transmit reprezentanţii UPT.

Conferința internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+  a avut loc atât în sala Auditorium, cât și online, pe platforma Zoom și live pe Facebook, înregistrând peste 200 de participanți. Gazdele evenimentului au fost dr. ing. Diana Andone, directorul Centrului de e-Learning al UPT, prof. dr. ing. Radu Vasiu, președintele IAFeS şi președintele Senatului UPT, conf. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul UPT, prof. Johann Gunther, secretar general IAFeS, și dr. Sorina Jecza, președintele Fundației Triade.

Foto: UPT

În cadrul conferinței au fost prezentate zeci de lucrări, pe tema Cultura digitală în educație, știință și tehnologie, de către partenerii IAFeS și DigiCulture din România, Austria, Danemarca, Italia, Suedia, Grecia și Germania. Evenimentul a înregistrat un real succes, cu zeci de mesaje de felicitări și mulțumiri din partea participanților.

Evenimentele au fost organozate de Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu Asociația Internațională IAFeS și Fundația Triade.

Proiectul Erasmus+ Digital Culture – Perfecționarea competențelor digitale și îmbunătățirea incluziunii sociale a adulților în industriile creative a dezvoltat un program de educație durabil și eficient, dedicat cursanților adulți cu abilități digitale scăzute și adulților slab calificați, implicați în sectorul industriilor creative din România, Italia, Austria, Danemarca, Lituania, Marea Britanie și Irlanda. Principalele rezultate includ cursurile online, libere, de tip MOOC pentru competențele digitale și incluziunea socială pentru industriile creative, certificarea acestora prin certificate digitale deschise.

În aceeaşi perioadă, Centrul Multimedia – care desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informaționale și de comunicare – a sărbătorit 25 de ani de activitate în cadrul UPT.

Print Friendly, PDF & Email