Universitatea de Vest Timişoara, invitată să verifice doctoratele acordate politicienilor, în ultimii 25 de ani

Roxana Iliescu PM Timis (o) Foto Costi DumaPreşedintele filialei Timiş a partidului Mişcarea Populară îi solicită rectorului Universității de Vest din Timişoara să dispună verificarea tezelor de doctorat acordate de UVT oamenilor politici, după 1989.

 

 „M-am bucurat să aflu că sunteți susținător al unificării celor patru Universități din Timişoara. Pentru ca Timişoara să devină un oraș universitar la înălţimea aşteptărilor societăţii, concentrarea resurselor celor patru Universități într-o Universitate Metropolitană este un proiect prioritar”, îşi începe Roxana Iliescu, preşedintele filialei Timiş a partidului Mişcarea Populară, scrisoarea deschisă adresată rectorului Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Credibilitatea mediului universitar, îi reaminteşte aceasta, este profund afectată din cauza tezelor de doctorat plagiate, în principal ale politicienilor. Din acest motiv, preşedintele MP Timiş îi solicită să aibă ca proiect prioritar activarea Comisiei de Etică a Universității de Vest Timişoara, în vederea verificării tuturor tezelor de doctorat acordate de UVT oamenilor politici, după 1989, şi să facă publice rezultatele acestor verificări.

„Cred că acest demers, alături de obiectivele pe care vi le-aţi propus, va fi un exemplu de urmat pentru universităţile din România şi, totodată, va consolida prestigiul instituției pe care o conduceţi”, mai spune Roxana Iliescu. Adăugând că Mişcarea Populară nu poate asista pasiv la această fraudă intelectuală majoră.

Print Friendly, PDF & Email