Universitatea de Vest Timişoara cere a informații suplimentare despre teza de doctorat a Codruţei Kovesi

laura-codruta-kovesi-foto-evzŞcoala Doctorală de Drept a Universităţii de Vest Timişoara a emis un punct de vedere punctul de vedere vizavi de suspiciunile de plagiat care planează asupra tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. UVT cere informații suplimentare.

 

Universitatea de Vest din Timișoara anunţă că azi a primit punctul de vedere al Școlii Doctorale de Drept vizavi de suspiciunile de plagiat care planează asupra tezei de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, şi că a solicitat informații suplimentare, pe care le așteaptă în zilele următoare.

„Înțelegem că Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și Universitatea de Vest din Timișoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate. În baza deschiderii către comunitate de care UVT dă dovadă în mod constant și a implicării pozitive în numeroase demersuri care țin de transparența și corectitudinea academică, Universitatea își exprimă întreaga disponibilitate de a coopera cu orice instituție abilitată în vederea clarificării acestei situații”, transmit, printr-un comunicat oficialii UVT.

UVT anunţa, la sfârșitul săptămânii trecute, că a demarat proceduri interne în vederea clarificării situației apărute în spațiul public vizavi de suspiciunile de plagiat care planează asupra tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi.

 

Print Friendly, PDF & Email