Universitatea de Vest Timișoara câștigă finanțare pentru șapte proiecte de cercetare exploratorie

Foto: UVT

La competiția 2020 de finanțare a proiectelor de cercetare exploratorie de către UEFISCDI, Universității de Vest din Timișoara a câștigat șapte proiecte dedicate exclusiv finanțării activităților de cercetare științifică, în valoare de peste 7,6 milioane de lei.

 

Universitatea de Vest din Timișoara a avut, în cadrul competiției, cea mai ridicată rata de succes (31,8% din totalul proiectelor depuse de UVT). Proiectele finanțate sunt arondate următoarelor domenii științifice: științe sociale și economice (psihologie) – trei proiecte și câte un proiect  pentru informatică, matematică, biologie și ecologie (biologie) și științe umaniste (filologie).

Intrarea în noul an aduce pentru comunitatea UVT o confirmare a valorii științifice semnificative a cercetătorilor săi de excepție, prin finanțarea celor șapte proiecte considerate competitive de către UEFISCDI. Am depășit cu toții un an complicat, dificil prin toate încercările și provocările pe care le-am cunoscut, dar iată că talentul și perseverența ne-au ajutat, ca întotdeauna, și ne-au inspirat în imaginarea și scrierea unor proiecte de cercetare bine punctate în competiția națională a cercetării, o confirmare a preocupărilor noastre orientate către înalta performanță”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email