Universitatea de Vest reabilizează Casa Universitarilor, cu fonduri europene

Casa Universitarilor va fi reabilitată în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 11 milioane de lei. Contractul a fost semnat între Universitatea de Vest din Timișoara şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

 

Cel de-al treilea contract de finanțare din seria celor derulate de Universitatea de Vest din Timișoara prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 a fost semnat azi la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Semnatarii contractului sunt sunt prof. univ. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Aceste proiecte strategice de infrastructură, pentru care UVT s-a calificat în cadrul selecțiilor deschise totalizează finanțări în valoare de 7,94 milioane euro, fonduri europene.

După ce primul dintre contracte a fost semnat în 19 februarie, având ca obiect extinderea Facultății de Arte și Design și a Facultății de Muzică și Teatru a UVT, iar cel de-al doilea a fost semnat în 7 martie, pentru reabilitarea clădirii Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, de pe str. Pestalozzi, astăzi a fost semnat contractul pentru proiectul privind Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic, proiect în valoare totală de peste 11 milioane de lei din care contribuţia UVT este de puţin peste 200.000 de lei.

„Obiectivul proiectului propus este asigurarea unei infrastructuri educaționale adecvată pentru integrarea studenților (masteranzi și doctoranzi) și a colectivelor educaționale din cadrul facultăților ce au domeniul de activitate corelat cu sectoare economice competitive, respectiv Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Știinte ale Comunicării”, declară rectorul UVT, prof.univ. Marilen Pirtea.

Proiectul își propune să reabiliteze, modernizeze și doteze o clădire veche de peste 80 ani, respectiv să o transforme într-un spațiu modern. Corpul principal este o construcție S+P+1E, realizată în 1935 și concepută într-o îngemănare eclectică de stiluri, respirând un aer baroc prin volumetria acoperișului și arhitectura lucarnelor și bovindoului, golurile și plinurile ordonându-se după principii neo-clasice, transmit oficialii UVT. În prezent imobilul, cunoscut sub numele „Casa Universitarilor”, are funcţiunea de bibliotecă, săli de curs şi birouri, la parter având restaurant, iar la etaj, spaţii de socializare pentru cadrele universitare.  Clădirea este amplasată în zona centrală a Timișoarei, la intersecția străzilor Paris și Doctor Liviu Gabor.

Perioada de implementare a proiectului, care va asigura modernizarea și extinderea spațiilor Casei Universitarilor, este de 60 de luni.

Print Friendly, PDF & Email