Universitatea de Vest din Timişoara susține campania de informare „Vaccinare și testare pentru învățare”

La Universitatea de Vest din Timișoara a fost lansată campania națională de informare „Vaccinare și testare pentru învățare”, coordonată de Ministerul Educaţiei, organizată pe plan local de Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

 

Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.

La eveniment au participa rectorul Universităţii de Vest din Timișoara, prof. univ. Marilen Pirtea, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, profesorul Sorin Ion, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiș, profesorul Marin Popescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, și directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Timiș, medicul Flavius Cioca.

Elevii și studenții au mare nevoie de un mentorat chibzuit pentru ca să-și formeze gândirea critică. Fără o gândire critică atentă, tinerii, indiferent cât de smart și de talentați sunt, rămân victime potențiale ale dezinformărilor și campaniilor de fake-news. Acum, în această cumplită pandemie, întreaga societate este bulversată de mesaje false și de manipulare, iar inițiativa Ministerului Educaţiei de a sublinia printr-o campanie de informare rolul absolut benefic al vaccinării și testării pentru reluarea cursului normal al activităților didactice, este binevenită”, declară rectorul Universităţii de Vest din Timișoara, prof. univ. Marilen Pirtea.

Acesta aminteşte că UVT promovează o campanie de vaccinare adresată către studenți din anii terminali, cei care urmează să își susțină examenele de licență față în față, cu minimizarea riscurilor, în condiții de maximă siguranță și protecție a sănătății.

Campanie națională de informare pentru vaccinare și testare, în sprijinul reluării învățării în condiții normale, este promovată pentru a sublinia importanța revenirii la școală, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite, susținând măsurile de siguranță în școli, gradinițe și universități, printr-o informare corectă, pentru conștientizare și asumarea responsabilității individuale.

Print Friendly, PDF & Email