Universitatea de Vest din Timișoara, prima poziţie la nivel naţional în Round University Ranking

Foto: UVT

Universitatea de Vest din Timişoara se menține, la fel ca anul trecut, pe prima poziţie la nivel naţional în Research Rank (sub-topul dedicat zonei cercetării), potrivit rezultatelor Round University Ranking 2021.

 

Universitatea de Vest din Timişoara ocupă poziţia 626 la nivel mondial (din 867 de universităţi din 85 de ţări) şi poziţia a doua la nivel naţional  (din nouă universităţi) – marcând un avans de două poziții față de clasamentul de anul trecut, anunţă oficialii instituţiei.

Round University Ranking clasifică universitățile în funcție de rezultatele evaluate pentru patru componente care susțin determinarea scorului general, pentru una dintre acestea, componenta din zona cercetării, UVT ocupând prima poziţie la nivel naţional şi poziţia 544 la nivel mondial (urcare 16 poziții).

Clasificarea măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în patru categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi are în vedere indicatori de performanță în şase domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea, reaminteşte că UVT face parte, începând din 2020, din rețeaua universitară europeană UNITA – Universitas Montium, în care componenta de cercetare academică este de primă importanță. „Participarea UVT în această rețea este motivată și de performanța cercetării, pe care am atins-o în 2020 și am reconfirmat-o în 2021, când am ocupat prima poziție la nivel național în ranking-ul RUR, un clasament internațional de mare impact. UVT își consolidează anvergura internațională prin această dimensiune, a cercetării academice, un limbaj universal al științei și cunoașterii care apropie țările și comunitățile europene”, mai spune Marilen Pirtea.

În această clasificare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente alte două universități membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea din București.

Print Friendly, PDF & Email