Universitatea de Vest din Timișoara, locul 2 la nivel național

Universitatea de Vest din Timișoara ocupă poziția 2 la nivel național între universitățile românești incluse în clasamentul Times Higher Education – New Europe.

 

Topul Times Higher Education – New Europe include universitățile cele mai bune din cele 13 state care au aderat la Uniunea Europeană începând cu anul 2004.

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut cele mai bune scoruri la citări, la capitolul transfer de know-how către industrie și la capitolul internaționalizare, anunță oficialii UVT.

Rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea, declară că prezența constantă a universității în topurile internaționale este un indicator clar asupra calității actului educațional și de cercetare. „De asemenea, nu este nicio coincidență faptul că patru din cele cinci universități din top sunt parte a Consorțiului Universitaria. Se lucrează mult la îmbunătățirea rezultatelor instituției la nivel de educație și cercetare, întrucât competiția nu mai este una națională, ci internațională. Suntem parte integrantă a pieței educaționale europene și nu ne permitem să pierdem competiția cu celelalte state membre”, mai spune Marilen Pirtea.

Din România, în clasament sunt prezente cinci instituții. UVT este clasată pe locul doi (29 în topul general), fiind urmată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași (31-40 în topul general) și de cea din București (31-40 în topul general). Prima poziție este ocupată de Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca (17 în topul general).

Print Friendly, PDF & Email