Universitatea de Vest din Timişoara, la Maratonul Vaccinării

Universitatea de Vest din Timișoara se alătură principalelor instituții care încurajează vaccinarea împotriva covid-19, participând la cea de a doua ediţie a Maratonului vaccinării din Timișoara, care va avea loc în perioada 14-16 mai, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara.

 

UVT – prima universitate care a susținut o campanie de comunicare pro-vaccinare –, va participa la această ediție a Maratonului vaccinării de la Timișoara, când organizatorii propun un adevărat festival de momente artistice, muzicale și de arte vizuale, prezentând momente și recitaluri muzicale, lucrări și proiecte universitare și organizând mini-prezentări semnate de cadre universitare și studenți. Şi UVT, prin intermediul a patru facultăţi – Arte și Design, Muzică și Teatru, Fizică și Chimie, Biologie și Geografie – va contribui la momentele artistice cu mini-expoziții de artă, experimente, exponate pentru design, obiecte artistice, dar ne vom bucura și de acordurile mini-recitalurilor de flaut, de concertul de violă sau de cel al cvartetului de coarde.

UVT este prima universitate din România care a lansat în mediul public, începând din februarie, o campanie pro-vaccinare, în care s-au exprimat mai multe personalități semnificative ale vieții publice locale și naționale, care au transmis prin intermediul nostru câte un argument personal și chiar motivațional în favoarea vaccinării, în această gravă pandemie Covid-19”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Acesta anunţă că universitatea are o rată a vaccinării angajaților situată printre cele mai mari din țară, comparativ cu ratele de vaccinare din alte universități. „UVT a devenit un model al conduitei responsabile. Ca urmare, așa cum este firesc, va fi prezentă și va susține extraordinarul eveniment de vaccinare de mare amploare, ediția a doua, care va fi organizat în acest weekend la CRAFT, unde ne vom alătura instituțiilor de cultură și sănătate, artiștilor și personalităților orașului, pentru a susține beneficiile medicale ale vaccinării, dar și importanța revenirii la normalitate prin imunizarea colectivă ce se obține prin vaccinarea de masă. Revenim la normalitate, ne vaccinăm!”, mai transmite Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email