Universitatea de Vest din Timişoara îşi deschide porţile pentru public

Universitatea de Vest din Timișoara organizează Zilele Porților Deschise 2018, un eveniment adresat elevilor de toate vârstele, care va avea loc în perioada 27-29 martie.

 

În cadrul Zilelor Porţilor Deschise, la UVT vor avea loc acțiuni de prezentare a ofertei educaționale, vizitarea expozițiilor Facultății de Arte și Design, exerciții de modelaj, experimente de chimie și biologie, cartografiere digitală, prelucrarea imaginilor satelitare, conferințe de popularizare a științei, vizitarea Planetariului UVT.

În program mai sunt incluse acțiuni de sensibilizare a liceenilor la problemele generate de lipsa comportamentului etic în școală, discuţii despre gestionarea emoțiilor în artă și în viața cotidiană, dar  și un atelier de familiarizare cu limbajul mimico-gestual și Braille.

Reprezentanţii Universităţii de Vest din Timișoara transmit că invitația de a participa la Zilele Porților Deschise este deschisă nu doar elevilor, ci tuturor celor care doresc să obțină informații despre cele 11 facultăți ale universităţii, despre activitățile didactice, despre examenul de admitere 2018, despre oportunități de carieră, de exemplu.

Universitatea este mereu deschisă elevilor și tuturor celor care doresc să afle mai multe despre activitatea noastră. Plusul adus de Zilele Porților Deschise este dat de suita de acțiuni, care aduce o perspectivă mai clară asupra ofertei educaționale, a vieții de student la UVT, precum și asupra oportunităților de carieră și a perspectivelor vieții de cercetător. Ne-am gândit la activități pentru elevi de toate vârstele, prin care să stârnim curiozitatea, dar și interesul pentru domeniile noastre de studiu”, spune rectorul UVT, profesorul Marilen Pirtea.

Pentru o mai bună organizare, transmit oficialii UVT, atunci când se decide o vizită la una dintre facultăți, cei interesați sunt rugați să contacteze în avans una dintre persoanele responsabile de organizarea vizitei. Numele și datele de contact pentru aceste persoane, cât și mai multe detalii despre acțiunile desfășurate, se pot găsi pe https://www.uvt.ro/ro/zilele_portilor_deschise/.

Print Friendly, PDF & Email