Universitatea de Vest din Timişoara, în topul universitar mondial

Conform unui clasament care cuprinde cele mai bune 10% universități din plan internațional, Universitatea de Vest din Timişoara se clasează în topul primelor universități ale lumii, anunţă oficialii universităţii.

 

Potrivit Center for World University Rankings 2020-2021, Universitatea de Vest din Timişoara se situează în topul primelor 6% dintre cele mai bune universități din lume, dintr-un total de 20.000 de universități, rezultatul fiind anunțat la începutul acestei săptămâni.

UVT a câștigat 74 de poziții față de anul anterior, ocupând acum poziția 1186 la nivel mondial, spun reprezentanţii universităţii. La nivelul universităților din România prezente în acest clasament,  UVT ocupă poziția a 4-a, în urcare cu un loc față de clasamentul anului anterior, în condițiile în care doar 11 universități din România au fost incluse în clasamentul care grupează cele mai bune 10% universități din lume. Center for World University Rankings a analizat și clasificat în funcție de performanțele lor obiective 20.000 de universități din toată lumea.

îmbunătățirea rezultatelor educaționale și de cercetare.

În această clasificare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara, sunt prezente şi alte 3 universități membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Center for World University Rankings măsoară performanța universităților pe baza a patru indicatori de performanţă: calitatea educației, inserţia profesională a absolvenților, calitatea personalului academic și performanța cercetării.

Universitatea de Vest din Timișoara confirmă, prin buna clasare în ranking-ul CWUR, postura în care s-a consacrat, aceea de lider regional al educației academice și cercetării din zona de vest a țării. Nu privim acest rezultat ca pe un succes de apogeu, ci ca pe un argument de etapă, căci în lumea universitară realismul prezentulului se măsoară mai ales prin intermediul noilor obiective de viitor. Ca obiectiv strategic, sperăm să ne aliniem între primele trei universități românești clasate internațional, pe baza mai multor criterii de evaluare a activității universitare și poziției în comunitate, alături de universitățile partenere din cadrul celei mai importante coaliții academice din România, Consorțiul Universitaria, o platformă a învățământului superior prin care România este prezentă pe poziții meritorii în topurile și clasamentele universitare internaționale”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen

The Center for World University Rankings este o organizație localizată în Emiratele Arabe Unite care oferă consultanță politică, perspective strategice și servicii de consultanță guvernelor și universităților, pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale și de cercetare.

 

Print Friendly, PDF & Email