Universitatea de Vest din Timişoara, în top 1001 mondial

Foto: Universitatea de Vest Timişoara

Universitatea de Vest din Timişoara se regăseşte între cele nouă instituţii de top din ţară (locul 3, alături de alte universităţi din România), și între cele 1396 universităţi de elită din lume (top 1001+ la nivel mondial), potrivit rezultatelor Times Higher Education World University Rankings pentru anul 2020.

 

Ediţia cu numărul 16 a Times Higher Education World University Rankings a inclus în evaluare 1820 de universităţi din lume. Au fost excluse din analiză universităţile fără componentă de predare şi cu mai puțin de 1000 de publicații relevante între anii 2014 și 2018 (cu un minimum de 150 pe an), transmit reprezentanţii Departamentului pentru Cercetare Ştiinţifică şi Creaţie Universitară din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Acest ranking realizat de revista britanică Times Higher Education încă din 2004 se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul a cinci dimensiuni: activitatea de predare, cea de cercetare, impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări, perspectiva internațională și transferul de cunoștințe către mediul socioeconomic, explică oficialii UVT.

Alături de Universitatea de Vest din Timişoara, sunt prezente în acest ranking toate celelalte universităţi membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca,  Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași şi Academia de Studii Economice din Bucureşti.

„Mă bucură că eforturile depuse și valoarea academică a comunității noastre sunt demonstrate pe deplin prin clasarea pe podiumul primelor trei universități din România. Acest rezultat nu este un premiu, nu este o gratificație, este o oglindă a devenirii noastre ca universitate europeană de top și un motiv în plus pentru a ne determina să performăm și să avansăm, ca universitate ce își urmează menirea prin dimensiunea educației, cercetării și a prezenței formatoare în viața comunității”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email