Universitatea de Vest din Timișoara, în QS World University Rankings

Foto: Eye in the Sky

Ediția de anul acesta a QS World University Rankings confirmă prezența Universităţii de Vest din Timişoara în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, anunţă reprezentanţii UVT.

 

În ediția din 2021 a QS World University Rankings se regăsesc următoarele șapte universități din România: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest din Timișoara. Patru din cele șapte universități românești incluse în acest clasament sunt membre ale Consorțiului Universitaria, celelalte trei provenind din rândul universităților tehnice din România.

Pozițiile pe care sunt clasate în acest top cele patru universități din Consorțiul Universitaria sunt: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (locul 814), Universitatea din București (locul 959), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (locul 1005) și Universitatea de Vest din

QS World University Rankings evaluează peste 5.500 de universități, din locații diferite ale lumii, fiind unul dintre reperele majore ale clasamentelor academice internaționale.

„Situarea bună obținută de UVT în rankingul QS World University Rankings 2021 arată mai ales soliditatea reputației UVT în plan internațional, componentă majoră a strategiei noastre de afirmare a competitivității internaționale pe care o dezvoltăm”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

 

 

Print Friendly, PDF & Email