Universitatea de Vest din Timișoara, implicată în campania împotriva epidemiei de Covid-19

Foto: Eye in the Sky

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Sociologie și Psihologie, Departamentul de Asistență Socială, se alătură campaniei susținute de Asociația Academia Mămicilor din Timișoara, pentru o amplă acțiune de fundraising, cu scopul de a achiziționa materialele medicale necesare în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu”, din Timișoara, și cabinetele medicilor de familie timișoreni, transmit oficialii UVT.

 

Pentru susținerea acestei campanii urgente, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, adresează un mesaj public atât către comunitatea locală, cât și către companiile și potențialii donatori individuali sau instituționali: „Nevoia de materiale de protecție este majoră, în toate spitalele și unitățile medicale, aceste materiale sunt esențiale pentru a asigura protecția oamenilor care vin primii în contact cu pacienții cu coronavirus. De acum înainte, viteza de testare și numărul cât mai mare de teste realizate pentru verificarea infectării cu coronavirus vor fi esențiale pentru a identifica și izola precis purtătorii epidemiologici, pentru a-i carantina și a-i trata, pentru însănătoșire. În tot acest efort colosal care va urma medicii sunt primii care își riscă sănătatea, iar pentru protejarea medicilor avem nevoie cât mai repede de multe materiale medicale. Fiecare gest de ajutor este binevenit! Alături de femeile energice de la Academia Mămicilor, sperăm să venim în ajutorul cât mai multor medici din Timișoara și județ, în susținerea efortului lor cu material medical. Mulțumim tuturor donatorilor care pot răspunde apelului nostru deosebit de urgent!”.

Donațiile pot fi făcute în contul Asociației Academia Mămicilor din Timișoara – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială: Cont: RO18BRDE360SV38907053600, CIF: 33102961.

Persoanele juridice care pot realiza sponsorizări sunt rugate să se adreseze scris la adresa electronică: contact@academiamamicilor.com, pentru a le fi trimis formularul  contractului de sponsorizare.

În cazul în care donatorii, persoane fizice sau juridice, au posibilitatea să doneze direct materialele necesare, sunt rugați să se adreseze scris la adresa electronică: contact@academiamamicilor.com, urmând să fie identificate soluțiile imediate pentru ca donațiile să ajungă acolo unde este nevoie.

Spitalul pentru Copii de Timișoara are nevoie de un termoscaner, 1000 de  capeline, 2000 de halate chirurgicale,  5000 de măști faciale, 1000 de măști FFP2, 1000 de echipamente complete, 100 de litri de clor, 100 de litri de Domestos, 10 termometre infraroși, siropuri antitermice, supozitoare antiinflamatoare.

La rândul lor, cabinetele medicilor de familie au nevoie de botoșei de unică folosință, măști, dezinfectanți de suprafețe și de mâini, cearceafuri de unică folosință, lămpi bactericide, pahare de unică folosință, saci menajeri și cutii pentru materiale infectate destinate incinerării.

Print Friendly, PDF & Email