Universitatea de Vest din Timişoara finanțează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

Persoanele care au un loc de muncă și înființează o afacere pentru a crea noi locuri de muncă pot beneficia de finanțări nerambursabile de până la 40.000 de euro, prin intermediul a cinci proiecte finanțate din fonduri europene, derulate de Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Proiectele derulate de Universitatea de Vest din Timişoara vizează stimularea spiritului antreprenorial, acordând subvenții de până la 40.000 de euro pentru înfiinţarea unei afaceri. UVT a câștigat finanțări europene de 10 milioane de euro.

Oficialii UVT spun că proiectele vizează șomerii, persoanele inactive, dar şi cele care au un loc de muncă și înființează o afacere cu profil non-agricol din zona urbană. Aceştia trebuie să îndeplinească două condiţii: prima, intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban, iar a doua, își au reședința sau domiciliul în Arad, Caraș-Severin, Hunedoara sau Timiș.

„Avem o experiență considerabilă în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Astfel, câștigarea unei sume de 10 milioane de euro pe acest program nu este deloc întâmplătoare. Performanța este meritul întregii echipe de la UVT. Avem posibilitatea să finanțăm 200 de afaceri, inclusiv pentru planuri de afaceri inițiate de studenții noștri. Mai mult decât atât, le oferim pregătirea necesară astfel încât afacerile propuse de ei să aibă cele mai bune șanse să reușească. Așa cum am procedat și în anii anteriori, vom maximiza oportunitatea prezentată de fondurile europene, pentru dezvoltarea instituțională, a resursei umane, dar și a comunității din care facem parte”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email